Voorkom schrapping uit NRR door op tijd aanleveren monsters instandhouding groenterassen | Kwekersrecht-opleiding telt mee voor UPOV PVP Certificaat
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
 
 
PCR-toetsen vervangen ELISA
Vanaf de tweede helft van 2024 vervangen we geleidelijk de ELISA-toetsen op plantmateriaal door PCR-toetsen. Zodra we alle virustoetsen voor een familie (of gewas) met PCR kunnen toetsen, kunt u de ELISA-toets hiervoor niet meer aanvragen. Door per familie van ELISA naar PCR over te gaan, is het voor iedereen duidelijk met welke uniforme methode we de toetsen uitvoeren. Vanwege deze omzetting werken we aan een wijziging van de tariefstructuur.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time PCR-toets voor detectie 5 (water)schimmels in aardbei
We introduceren een nieuwe real-time PCR-toets voor de detectie van vijf belangrijke pathogene (water)schimmels in aardbei. Het panel bestaat uit Colletotrichum accutatum, Neopestalotiopsis spp., Phytophthora cactorum, Verticillium dahliae en Verticillium albo-atrum s.l..

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Voorkom schrapping uit NRR door op tijd aanleveren monsters instandhouding groenterassen
Naktuinbouw voert namens de Raad voor plantenrassen de controle uit op de instandhouding van groenterassen. U ontvangt jaarlijks van ons een overzicht van aan te leveren instandhoudingsmonsters. Lever de monsters voor de vermelde uiterlijke inleverdatum aan. Dan voorkomt u dat uw ras mogelijk wordt geschrapt uit het Nationale Rassenregister (NRR).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwekersrecht-opleiding telt mee voor UPOV PVP Certificaat
Naktuinbouw organiseert al jaren de 'Plant Breeders' Rights for food security and economic development'-opleiding. Deze kwekersrechtopleiding is officieel erkend door UPOV. Hierdoor kunnen deelnemers aan onze opleiding punten behalen voor hun UPOV PVP Certificaat.

Meedoen aan het UPOV PVP Certificaatprogramma biedt internationale erkenning van uw kennis en expertise op het gebied van kwekersrecht.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Boeiende gesprekken
De bijna 40-jarige carrière van John van Ruiten bij Naktuinbouw eindigt binnenkort. In vijf boeiende gesprekken deelt John zijn visie op vijf verschillende onderwerpen.
* Podcast #1 over Naktuinbouw
* Podcast #2 Plantgezondheid
* Podcast #3 Veredeling
* Podcast #4 Technologie
* Podcast #5 Erkenningssystemen
 
 
 
Nieuwe versie tarievenlijst Naktuinbouw Laboratoria

Vanaf 1 juli publiceren we een een nieuwe versie van de tarievenlijst voor onze laboratoriumactiviteiten. In de nieuwe versie staan vier nieuwe laboratoriumtoetsen. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Volg het spoor van het zaad op
8 oktober
Wilt u meer weten over het traject van zaad tot tomaat? Tijdens de training Spoor van het zaad verkennen we de wereld van de groente- en bloemzaden in één dag. Een actieve en informatieve training waarbij alle onderdelen rond het veredelen en verhandelen van zaad aan de orde komen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Leer meer over kwekersrecht op
5 november
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? De opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten'
beantwoordt al uw vragen.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
5 september:
Bemonsteren van zaden (Engelstalig)
De opleiding Bemonstering van zaden is er nu ook in het Engels. Speciaal voor (nieuwe) Engelstalige medewerkers die betrokken zijn bij of zelf monsters nemen van zaad.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
18 september:
Bemonstering van planten
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering?
In de opleiding op 18 september staat het nemen van monsters van partijen planten centraal.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij zoeken een :
Naar alle vacatures >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram