Komt u ook naar ons kennispodium?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
 
 
Nieuwe editie standaardlijst Nederlandse namen van cultuurplanten
Op 26 april is de nieuwe editie van de standaardlijst van Nederlandse namen van cultuurplanten gelanceerd. Dit gebeurde in een speciale sessie met leden van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen en genodigden. John van Ruiten, voorzitter van deze vereniging, verrichte de openingshandeling.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
NVWA waarschuwt voor risico verspreiding wortelknobbelaaltjes
Het wortelknobbelaaltje Meloidogyne enterolobii kan zich verspreiden via eb-vloedwater. Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) heeft dit bevestigd. Het water kan besmet raken als het in contact komt met planten die zijn aangetast door deze aaltjes. Eb-vloedwatergeefsystemen vormen daarmee een risico voor de verspreiding van M. enterolobii.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
PCR-toetsen vervangen
ELISA-toetsen
Vanaf de tweede helft van 2024 vervangen we geleidelijk de ELISA-toetsen op plantmateriaal door PCR. Dit gebeurt meestal per familie. Zodra alle virustoetsen voor een familie (of gewas) met PCR getoetst kunnen worden, kunt u de ELISA-toets hiervoor niet meer aanvragen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
UPOV TWO in 2025 bij Naktuinbouw
Van 29 april tot 2 mei was de UPOV-bijeenkomst van de Technische werkgroep van siergewassen (TWO). Na vijf online bijeenkomsten komt er in 2025 weer een fysieke bijeenkomst. Naktuinbouw  nodigde de TWO uit voor een bijeenkomst in Nederland van 31 maart tot 3 april 2025. 

 
 
 
CPVO verlengt accreditatie DUS-onderzoek voor drie jaar
Naktuinbouw is weer voor drie jaar geaccrediteerd voor alle gewassen waarvoor we al door het CPVO waren geaccrediteerd! Daarnaast mogen we nu ook het DUS-onderzoek voor koriander uitvoeren.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Podcast #2 over veredeling en kwekersrecht
De bijna 40-jarige carrière van John van Ruiten bij Naktuinbouw eindigt binnenkort. In een boeiend gesprek deelt John zijn visie en expertise over veredeling en kwekersrecht. Dit is de tweede podcast uit een serie van vijf delen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Komt u naar ons kennispodium op 6 juni?
Op 6 juni 2024 organiseert Naktuinbouw een kennispodium waarin ultragevoelige detectietechnieken centraal staan. Bieden ze kansen of vormen ze risico's? Het programma is bekend. U kunt zich vanaf nu inschrijven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
13 juni:
Leer meer over export zaaizaden
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden?
Volg dan de verdiepingstraining Export zaaizaden op 13 juni, waar uitgebreid op specifieke gevallen wordt ingegaan. De training gaat definitief door.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
17 - 19 juni:
Zadendeterminatie (Engelstalig)
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? Wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren? In juni organiseren we de Engelstalige training Seed Identification, waarin de eerste vier modules aan bod komen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
5 september:
Bemonstering van zaden (Engelstalig)
De opleiding Bemonstering van zaden is er nu ook in het Engels. Speciaal voor (nieuwe) Engelstalige medewerkers die betrokken zijn bij of zelf monsters nemen van zaad.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
18 september: Bemonstering van planten
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering?
In de opleiding op 18 september staat het nemen van monsters van partijen planten centraal.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
5 november:
Leer meer over kwekersrecht
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? De opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten'
beantwoordt al uw vragen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram