Nieuwe ontheffing voor import PEQ fruitgewassen in EU | Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
Zorgen over verspreiding quarantaine organismen in walnoot (Juglans)
Er is in de EU sprake van een uitbraak van de schimmelziekte (Geosmithia morbida) in walnoot en van de vector Pityophthorus juglandis (walnoot schorskever) die deze schimmelziekte verspreidt. Beide soorten zijn een Q-organisme.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Elektronische uitwisseling fytosanitaire certificaten
Op 31 januari startte Nederland met de afgifte van elektronische fytosanitaire certificaten voor de export van bloembollen, vaste planten (CBB), snijbloemen en potplanten (CST) naar het VK.

De afgifte verloopt succesvol en is vanaf 15 februari verder uitgebreid met de sector bomen en jonge planten (CBN).

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe ontheffing voor import PEQ fruit in EU
Voor import van plantmateriaal van bepaalde fruitgewassen geldt een invoerverbod in Europa. Het wettelijke invoerverbod is in Europa ingesteld vanwege fytosanitaire risico's op het binnenbrengen van (nieuwe) quarantaine organismen. Door een speciale ontheffing van de NVWA kan Naktuinbouw met een Letter of Authority (LoA) meestal wél materiaal importeren via een Post Entry Quarantaine (PEQ) station.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Dirk Duijzer nieuwe voorzitter Naktuinbouw
Dirk Duijzer is per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van Naktuinbouw. Het Naktuinbouw-bestuur benoemde hem voor de periode tot 1 januari 2029. Dirk Duijzer volgt Agnes van Ardenne op, die om gezondheidsredenen aftrad.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht
Het MKB-Fonds 'Ideas Powered for business' is een subsidieregeling om kleine en middelgrote bedrijven in de EU te helpen met hun rechten op intellectueel eigendom. Er is 20 miljoen euro beschikbaar in 2024.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over kwekersrecht?
Volg dan een van onze trainingen:
 
 
 
Leer meer over bacterievuur
Door onverwacht en heftig uitbreken kan bacterievuur grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als in de fruit- en laanboomteelt. In de training op 13 augustus leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Nieuw: Engelstalige nieuwsbrief
Binnenkort starten we met een Engelstalige nieuwsbrief. Al onze nieuwsberichten in het Engels in een nieuwsbrief bij elkaar. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu alvast in.
Inschrijven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram