Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht | Jaarbespreking Rassenonderzoek
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
 
 
Nieuwe ontheffing voor import PEQ fruit in EU
Voor import van plantmateriaal van bepaalde fruitgewassen geldt een invoerverbod in Europa. Het wettelijke invoerverbod is in Europa ingesteld vanwege fytosanitaire risico's op het binnenbrengen van (nieuwe) quarantaine organismen. Door een speciale ontheffing van de NVWA kan Naktuinbouw met een Letter of Authority (LoA) meestal wél materiaal importeren via een Post Entry Quarantaine (PEQ) station.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Dirk Duijzer nieuwe voorzitter Naktuinbouw
Dirk Duijzer is per 1 januari 2024 de nieuwe voorzitter van Naktuinbouw. Duijzer: “ik zie het belang van betrouwbaar zaaizaad, pootgoed en teeltmateriaal in de wereld groeien. Kwaliteitskeuringen, een plantenpaspoort, laboratorium- en rassenonderzoek moeten dat borgen. Dat kan alleen als daar een organisatie borg voor staat met een wereldwijd erkende positie. Dat is Naktuinbouw. De betekenis daarvan kun je moeilijk overschatten.”
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Jaarbespreking Rassenonderzoek
We nodigen u uit voor een jaarbespreking om uw aanvragen voor toelating en/of kwekersrechtverlening in Nederland te bespreken. Daarnaast zijn er ook onderwerpen vanuit Naktuinbouw die we met u willen bespreken.

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail en geef daarin aan wanneer het u het beste uitkomt.
 
Stuur e-mail >
 
 
 
Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht
Het MKB-Fonds 'Ideas Powered for business' is een subsidieregeling om kleine en middelgrote bedrijven in de EU te helpen met hun rechten op intellectueel eigendom (IE). Er is 20 miljoen euro beschikbaar in 2024. Voor de regeling geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Zaadanalyse start 5 maart
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen?
De opleiding Zaadanalyse biedt het u vanaf 5 maart.
De opleiding bestaat uit vijf modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Word wegwijs in kwekersrecht op 21 maart
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam? Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 21 maart. De training is voor mensen in de tuinbouwsector die betrokken zijn bij procedures voor kwekersrecht en toelatingsonderzoek.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Leer zaden bemonsteren op 8 mei
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding op 8 mei nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen van een betrouwbaar en representatief monster. We organiseren de opleiding ook op 4 september.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over de export van zaaizaden?
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden?
Volg dan onze basistraining Export zaaizaden op 3 juni.
Of volg de verdiepingstraining Export zaaizaden op 13 juni, waar uitgebreid op specifieke gevallen wordt ingegaan.


 
 
 
Een week lang Engelstalige trainingen in juni
Wij delen graag onze specialistische kennis met de sector. Ook klanten in het buitenland vragen hiernaar. In juni organiseren we daarom een Engelstalige trainingsweek.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Professional Seed Sampling
We organiseren de opleiding Bemonstering van zaden op 5 september ook in het Engels. Speciaal voor (nieuwe) Engelstalige medewerkers die betrokken zijn bij of zelf monsters nemen van zaad.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Nieuw: Engelstalige nieuwsbrief
Binnenkort starten we met een Engelstalige nieuwsbrief. Al onze nieuwsberichten in het Engels in een nieuwsbrief bij elkaar. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu alvast in.

Inschrijven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram