Nieuwe laboratoriumtoetsen diverse gewassen | Opfristraining Fytosanitaire controlemedewerker
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
 
 
Verantwoordelijkheid klantcontact en -processen anders ingericht
Eén van de ambities van Naktuinbouw is klantgerichter werken. Om deze ambitie waar te maken werkten we het afgelopen jaar aan het verbeteren van onze klantprocessen. Vanaf 1 januari werken we vanuit units gericht op de belangrijkste klantprocessen; ons dagelijkse werk. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht
Het MKB-Fonds 'Ideas Powered for business' is een subsidieregeling om kleine en middelgrote bedrijven in de EU te helpen met hun rechten op intellectueel eigendom (IE). Er is 20 miljoen euro beschikbaar in 2024. Voor de regeling geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time PCR-toetsen voor Ralstonia en Xanthomonas in Pelargonium
We introduceren vanaf 1 januari een nieuwe real-time PCR voor detectie van Ralstonia spp. in plantmateriaal tuinbouwgewassen en voor Xanthomonas-verwelkingsziekte in Pelargonium.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time RT-PCR toets voor plantmateriaal Cannabaceae
We introduceren per 1 januari een nieuwe real-time RT-PCR om de aan- of afwezigheid van Hop latent viroid (HLVd) in hennep (Cannabaceae) plantmateriaal te kunnen toetsen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe ontheffing voor import PEQ fruitgewassen in EU
Voor import van plantmateriaal van bepaalde fruitgewassen geldt een invoerverbod in Europa. Het wettelijke invoerverbod is in Europa ingesteld vanwege fytosanitaire risico's op het binnenbrengen van (nieuwe) quarantaine organismen. Door een speciale ontheffing van de NVWA kan Naktuinbouw met een Letter of Authority (LoA) meestal wél materiaal importeren via een Post Entry Quarantaine (PEQ) station.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time RT-PCR-toetsen ontwikkeld voor plantmateriaal tuinbouwgewassen
We introduceren een nieuwe real-time RT-PCR voor detectie van een set aan virussen die kunnen voorkomen in framboos en braam.

Het gaat om de volgende virussen:
  • Black raspberry necrosis virus
  • Raspberry bushy dwarf virus
  • Raspberry leaf mottle virus
  • Rubus yellow net virus
  • Raspberry vein chlorosis virus
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Potyvirus voor Mandevilla, Oxalis en Scaevola vanaf nu met PCR
Voor de gewassen Mandevilla, Oxalis en Scaevola voeren we Potyvirus-toetsen niet meer met ELISA uit, maar met PCR.

De ELISA voldoet voor deze gewassen niet voldoende aan onze toetseisen. Daarom besluit Naktuinbouw Laboratoria dit niet meer aan te bieden voor deze gewassen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opfristraining fytosanitaire controle-medewerkers
Naktuinbouw leidde in juli 2022 fytosanitaire controlemedewerkers op van bedrijven die deelnemen aan het NVWA / KCB bedrijfscontrolesysteem. Dit systeem staat of valt met het goed uitvoeren van fytosanitaire controles voor exportzendingen naar het VK. Op verzoek van de NVWA ontwikkelden wij een kortdurend leertraject inclusief praktijkexamen voor het opfrissen van de competenties.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Volg het spoor van het zaad op 7 maart
Wilt u meer weten over het traject van zaad tot tomaat? Tijdens de training Spoor van het zaad verkennen we de wereld van de groente- en bloemzaden in één dag. Van idee van de veredelaar tot aan het schap in de winkel. Een actieve en informatieve training waarbij alle onderdelen rond het veredelen en verhandelen van zaad aan de orde komen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Zadendeterminatie module 7 & 8
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? Wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren? Volg dan de training Zadendeterminatie. Op 18 & 19 maart is de training voor de nieuwe modules 7 & 8. De volgende zadenfamilies komen dan aan bod: Plantaginaceae, Scrophulariaceae, Rubiaceae, Convolvulaceae en Cucurbitaceae.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Word wegwijs in kwekersrecht op 21 maart
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam? Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 21 maart.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Een week lang Engelstalige trainingen
Wij delen graag onze specialistische kennis met de sector. Ook klanten in het buitenland vragen hiernaar. In april organiseren we daarom weer een Engelstalige trainingsweek.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over de export van zaaizaden?
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden?
Volg dan onze basistraining Export zaaizaden op 3 juni. Of volg de verdiepingstraining Export zaaizaden op 13 juni, waar uitgebreid op specifieke gevallen wordt ingegaan.

 
 
 
Leer planten bemonsteren op 18 september
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? Op 18 september leert u het in de opleiding Bemonstering van planten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Bent u onze nieuwe collega in 2024?
Met plezier langer gezond en deskundig werken bij Naktuinbouw. Dat is de doelstelling van ons duurzaam personeelsbeleid. Naktuinbouw creëert hiervoor een omgeving om je veilig, fit en thuis te voelen. Een omgeving waarin je geïnspireerd bent je te ontwikkelen. En waar je betrokken blijft bij de doelstellingen van Naktuinbouw. Wij zoeken regelmatig nieuwe collega's. Bent u onze nieuwe collega in 2024?
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram