Nieuwe zaadtoetsen sla, tomaat en aubergine | Programma NAL-vergelijkingsonderzoeken 2024 bekend
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
 
 
Wijziging management Naktuinbouw
Er zijn verschillende wijzigingen in het MT van Naktuinbouw:
  • Met de aanstellingen van Raoul Haegens en Ronald van Wuijtswinkel is het MT vanaf 1 januari compleet. 
  • Vanaf 1 februari volgt Jan Meiling John van Ruiten op als directeur.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Verantwoordelijkheid klantcontact en -processen anders ingericht
Eén van de ambities van Naktuinbouw is klantgerichter werken. Om deze ambitie waar te maken werkten we het afgelopen jaar aan het verbeteren van onze klantprocessen. Vanaf 1 januari werken we vanuit units gericht op de belangrijkste klantprocessen; ons dagelijkse werk. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanpassing toetsen tomaten- en paprikazaad voor Australische markt
De protocollen van Naktuinbouw op directe zaadtoetsing met real-time RT-PCR voor zowel PepMV, ToBRFV, ToMMV als Pospiviroïden zijn goedgekeurd voor tomaat en paprika. Dat liet de Australische overheid ons weten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Elektronische uitwisseling fytosanitaire certificaten
Het uitwisselen van fytosanitaire certificaten wijzigt van papier naar elektronisch. Importerende- en exporterende landen bereiden zich hierop voor. Er zijn aanpassingen gedaan in e-CertNL en diverse voorbereidingen zijn getroffen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe Zaad-Extract (ZE-PCR) toetsen voor sla
We ontwikkelden en valideerden toetsprotocollen om de aan- of afwezigheid van Xanthomonas hortorum pv. vitians (Xhv) en Pseudomonas cichorrii (Pschi) op zaden van sla te kunnen toetsen. Voor al deze toetsen is gekozen voor de snelle, betrouwbare en gevoelige zaad-extract PCR- methode (ZE-PCR).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe Zaad-Extract (ZE-PCR) toets voor tomaat en aubergine
We introduceren een nieuwe real-time RT-PCR om de aan- of afwezigheid van Pepino mosaic virus (PepMV) op zaad van tomaat en aubergine te kunnen toetsen. Deze toets vervangt vanaf 1 januari de ELISA-test.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Biodatabase vervangen door OrganicXseeds
De Biodatabase van Naktuinbouw is vervangen door de database OrganicXseeds (OXS).

Het actuele aanbod van biologisch plantaardig teeltmateriaal voor Nederlandse biologische boeren en tuinders is nu te raadplegen op de website van OrganicXseeds.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Programma NAL-vergelijkings-
onderzoeken 2024 bekend
NAL autoriseert bedrijfslaboratoria voor zaadkwaliteitsonderzoek. Een van de onderdelen van het bewaken van de toetskwaliteit is het vergelijkingsonderzoek. Het programma voor de NAL-vergelijkingsonderzoeken in 2024 is nu bekend. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Een week lang Engelstalige trainingen
Wij delen graag onze specialistische kennis met de sector. Ook klanten in het buitenland vragen hiernaar. In april organiseren we daarom weer een Engelstalige trainingsweek.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Sign up for our English-language newsletter
In January we will start with sending an English-language newsletter every month.

Would you like to receive this too? Then sign up for this newsletter.
 
Sign up >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Volg het spoor van het zaad op 7 maart
Wilt u meer weten over het traject van zaad tot tomaat? Tijdens de training Spoor van het zaad verkennen we de wereld van de groente- en bloemzaden in één dag. Van idee van de veredelaar tot aan het schap in de winkel. Een actieve en informatieve training waarbij alle onderdelen rond het veredelen en verhandelen van zaad aan de orde komen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Word wegwijs in kwekersrecht op 21 maart
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam? Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 21 maart. De training is voor mensen in de tuinbouwsector die betrokken zijn bij procedures voor kwekersrecht en toelatingsonderzoek.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
5 maart start opleiding Zaadanalyse
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen?
De opleiding Zaadanalyse biedt het u vanaf 5 maart. De opleiding bestaat uit vijf modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over de export van zaaizaden?
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden?
 
 
Bent u onze nieuwe collega in 2024?
Met plezier langer gezond en deskundig werken bij Naktuinbouw. Dat is de doelstelling van ons duurzaam personeelsbeleid. Naktuinbouw creëert hiervoor een omgeving om je veilig, fit en thuis te voelen. Een omgeving waarin je geïnspireerd bent je te ontwikkelen. En waar je betrokken blijft bij de doelstellingen van Naktuinbouw. Wij zoeken regelmatig nieuwe collega's. Bent u onze nieuwe collega in 2024?
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram