Geen export meer mogelijk naar Russische Federatie | Optimalisatie planning exportinspecties
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
Aangepaste openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden. Op 25 en 26 december en op 1 januari zijn wij gesloten. Op tweede kerstdag zijn we gesloten, maar voeren we wel import- of exportinspecties uit.

Wilt u een import- of exportinspectie op 26 december? Meld dit dan uiterlijk vrijdag 22 december voor 12.00 uur per e-mail bij de planning. Voor een inspectie op 26 december geldt een aangepast tarief. Zie Tarievenlijst Keuringen pagina 14.

Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi 2024! 
 
 
Optimalisatie planning exportinspecties
In 2024 optimaliseren we de planning van de exportinspecties.

Dit doen we vooral om de kosten omlaag te brengen. Dat kan niet zonder de exporteurs. Lees verder voor een korte uitleg van de veranderingen die vanaf 1 januari 2024 ingaan om dit te bereiken.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
E-CertNL: kleine verandering bij opmaken replacement
Bij het opmaken van een vervangend certificaat in e-CertNL (zaden, bomen en jonge planten) willen we u vragen om een aparte IBP-productgroep 'waarmerken replacement' in te vullen. Dit staat vermeld op het tabblad 'Zending'.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Geen export meer mogelijk naar Russische Federatie
De Russische NPPO (Rosselkhoznadzor, R’zor) kondigde vanaf 23 november een importban af voor zaden en plantmateriaal uit Nederland (ongeacht de herkomst). Dat gaat dus over alle 'plants for planting': zaden, planten van alle soorten, bomen en pootaardappelen.

Het is dus niet meer mogelijk inspecties uit te voeren en certificaten te waarmerken voor export naar de Russische Federatie. 
 
 
 
Meerderheid exporteurs tevreden over onze dienstverlening
We vinden het belangrijk onze dienstverlening continu te verbeteren om onze klanten tevreden te houden. Het is goed om te zien dat de grote meerderheid van de exporteurs zeer tevreden is over onze dienstverlening. Om de tevredenheid te meten vroegen we eind september aan ruim 700 exporteurs om een vragenlijst in te vullen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Onze tarieven voor 20204
De tarieven van Naktuinbouw, zowel voor het rassenonderzoek dat we uitvoeren voor de Raad voor plantenrassen als de keuringen en de laboratoriumtoetsen stijgen meer dan gemiddeld.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Lees de nieuwste Buitenstebinnen
In onze nieuwste editie van Buitenstebinnen gaan we in op de voorstellen van de Europese Commissie op de aanpassingen van regelgeving. Deze gaan flinke invloed hebben op de eisen voor het in de handel brengen van materiaal.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram