Uniformiteitseisen voor toelating biologische rassen van enkele groente- en landbouwgewassen aangepast
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Keuringsdiensten leggen afspraken over plantgezondheid vast
Op 29 september tekenden het ministerie van LNV en de vier plantaardige keuringdiensten BKD, KCB, NAK en Naktuinbouw de Meerjarenovereenkomst uitvoering Plantgezondheidswetgeving.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Overstap Biodatabase naar OrganicXseeds
Op 1 december 2023 vervangt OrganicXseeds de Biodatabase. Op de website van OrganicXseeds Nederland (OXS-NL) staat dan het actuele aanbod aan biologisch plantaardig teeltmateriaal (zaaizaad en vegetatief vermeerderd teeltmateriaal) voor Nederlandse biologische boeren en tuinders.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Uniformiteitseisen voor toelating biologische rassen enkele groente- en landbouwgewassen aangepast
Voor biologische rassen van een beperkt aantal groente- en landbouwgewassen gelden vanaf 1 juli 2023 voor enkele kenmerken minder strenge uniformiteitseisen. Voor groentegewassen gaat het vooralsnog alleen om koolrabi en wortel.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
John van Ruiten reflecteert in magazine Seed World Europe
In het meest recente nummer van het tijdschrift Seed World Europe staat een artikel waarin onze directeur John Van Ruiten werd geïnterviewd. Ze spraken over verschillende onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van de plantgezondheid, maar ook over de nieuwe voorgestelde EU-wetgeving en de impact ervan op de zaadsector.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wat is nieuw in UPOV Prisma?
Gebruikt u UPOV Prisma voor het indienen van uw aanvragen voor toelating en/of kwekersrechtverlening in Nederland? Kijk hier welke functionaliteiten zijn toegevoegd aan het programma.
 
Lees meer >
 
 
 
Working with the digital Seed Atlas
Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een zadenatlas nieuw voor u?
Volg dan de Engelstalige online introductietraining 'Werken met de digitale zadenatlas' op 22 november.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
18 januari:
Basistraining Export zaaizaden
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit doet u via e-CertNL.

Wilt u meer inzicht in dit proces?
Volg dan onze basiscursus Export zaaizaden op 18 januari.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
23 & 24 januari:
Zadendeterminatie module 5 & 6
Hoe ziet u het verschil tussen de zaden van Vaccaria hispanica, Sinapis arvensis en Asparagus officinalis? In deze training leert u hoe u deze families onderscheidt van andere veel gelijkende soorten. Let op: de modules 5 & 6 zijn een aanvulling op de modules 1 tot en met 4 in onze vierdaagse training Zadendeterminatie. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
13 februari:
Real-time PCR in de groene sector
Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken uit het laboratorium van de tuin- en akkerbouw. In deze opleiding krijgt u inzicht in de achtergronden en leert u werken met deze geavanceerde techniek. De opleiding start 13 februari 2024. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wilt u meer weten over kwekers-rechtsystemen?
Wij bieden diverse opleidingen aan op het gebied van kwekersrecht:
 
 
Wij staan op IPM
Van 23 tot en met 26 januari 2024 staat Naktuinbouw op de internationale beurs IPM in Essen. Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram