Bacterievuur | Bent u erbij op 12 oktober?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Vanaf 1 oktober intensievere inspecties op export potplanten naar VK
De NVWA en de keuringsdiensten gaan vanaf 1 oktober 2023 potplanten die worden geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk (VK) intensiever controleren op de aanwezigheid van de Bemisia tabaci (tabakswittevlieg).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Geen Meloidogyne enterolobii aangetroffen in survey
In het voorjaar van 2023 heeft Naktuinbouw een extra survey uitgevoerd bij bedrijven met de teelt van risico waardplanten voor Meloidogyne enterolobii. Tijdens deze survey is het organisme niet aangetroffen. Wel zijn er enkele punten van aandacht gevonden.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanpassingen aantal bufferzones bacterievuur
Om bacterievuur waardplanten te mogen verhandelen naar de beschermde gebieden moeten de planten uit zogenaamde bacterievuur bufferzones komen. In deze bufferzones voert Naktuinbouw intensieve inspecties uit zowel op de kwekerij als daarbuiten. Het afgelopen seizoen zijn de zones op verzoek van de boomkwekerijsector uitgebreid of juist gekrompen. Van de bufferzones Lichtenvoorde (6), Udenhout- St Oedenrode (8), Bergeijk (9) en Boxmeer-Venray-tegelen-Nederweert (10) zijn de grenzen aangepast. Voor meer informatie over bacterievuur en bufferzones kunnen bedrijven de bedrijfskeurmeester raadplegen. 
 
Naar actuele kaarten >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging beschermde gebieden bacterievuur
Er zijn in de EU landen die geheel of gedeeltelijk vrij zijn van bacterievuur. Om waardplanten van bacterievuur te kunnen verhandelen naar die gebieden moeten planten aan extra eisen voldoen en worden voorzien van de bijzondere PZ ERWIAM code. Jaarlijks moeten deze lidstaten die beschermde gebieden hebben aangewezen voor bacterievuur met een survey aantonen dat hun land of het betreffende gebied nog steeds vrij is van bacterievuur. Als dit onvoldoende kan worden onderbouwd moeten de lidstaten de beschermde status loslaten. Dit is het geval voor Slovenië, Slowakije en voor delen van Italië. Ook Zwitserland verliest de beschermde status voor bacterievuur.
 
 
 
Keuringsdiensten leggen afspraken over plantgezondheid vast
Op 29 september tekenden het ministerie van LNV en de vier plantaardige keuringdiensten BKD, KCB, NAK en Naktuinbouw de Meerjarenovereenkomst uitvoering Plantgezondheidswetgeving. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Overstap Biodatabase naar OrganicXseeds
Op 1 december 2023 vervangt OrganicXseeds de Biodatabase. Op de website van OrganicXseeds Nederland (OXS-NL) staat dan het actuele aanbod aan biologisch plantaardig teeltmateriaal (zaaizaad en vegetatief vermeerderd teeltmateriaal) voor Nederlandse biologische boeren en tuinders.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bent u erbij op 12 oktober?
Donderdag 12 oktober organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Dit keer staat kunstmatige intelligentie (AI) centraal. Wat zijn de toepassingen voor de tuinbouwsector? Diverse sprekers geven een inkijkje in welke toepassingsmogelijkheden er zijn met AI voor onze sector. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Afscheids-bijeenkomst voor Agnes van Ardenne
Naktuinbouw nam op vrijdag 15 september afscheid van bestuursvoorzitter Agnes van Ardenne. Tijdens een bijeenkomst blikten aanwezigen terug op de ruim 6,5 jaar dat zij de voorzittershamer hanteerde.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 1 oktober nieuwe opzet kwekersrecht-opleiding
Wilt u meer weten over kwekersrechtsystemen? Volg dan ons uitgebreide en Engelstalige online programma over kwekersrecht. Vanaf 1 oktober 2023 kunt u maandelijks starten met deze opleiding over ‘Plant Breeders’ Rights for food security and economic development’.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wat betekent onze 'stroomloze dag' voor u?
Op vrijdag 13 oktober is er onderhoud aan de stroomvoorziening van Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Ondanks dat we een stroomloze dag hebben, zijn we gewoon telefonisch bereikbaar vanwege de noodstroomvoorziening. Laboratoriumtoetsen kunnen we niet uitvoeren deze dag.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
26 oktober 2023:
Bemonstering van grond
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt het perceel vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? In deze opleiding staat het nemen van grondmonsters centraal. U wordt zich bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en uw rol daarin als monsternemer.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 november:
Kwekersrecht en
andere
intellectuele
eigendomsrechten
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor?
De tweedaagse opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten' beantwoordt al uw vragen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werken bij Naktuinbouw
Met plezier langer gezond en deskundig werken bij Naktuinbouw. Dat is de doelstelling van ons duurzaam personeelsbeleid. Naktuinbouw creëert hiervoor een omgeving om je veilig, fit en thuis te voelen. Een omgeving waarin je geïnspireerd bent je te ontwikkelen. En waar je betrokken blijft bij de doelstellingen van Naktuinbouw.

Ga voor meer informatie over werken bij Naktuinbouw zoals de sollicitatieprocedure, het ontmoeten van collega’s en natuurlijk de openstaande vacatures naar onze nieuwe Werken bij Naktuinbouw-website.
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram