Insturen van plantmonsters in Bioreba-zakjes | Nieuwe real-time PCR-toetsen verificatie bladaaltjes en wortelnecrose-aaltjes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
Newsletter Floriculture
 
 
Nieuwe EU-regelgeving voor teeltmateriaal
De Europese Commissie publiceerde in juli een aantal voorstellen voor nieuwe verordeningen: 
  • Regulation for Forest Reproductive Material (FRM)
  • Regulation for Plant Reproductive Material (PRM) 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 5 september nieuwe website!
Vanaf 5 september hebben we een nieuwe website. De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en voldoet aan de laatste toegankelijkheidseisen. We hopen u met de nieuwe website nog duidelijker informatie te geven over het werk dat we doen. Mocht u toch ergens tegenaan lopen, dan stellen we het erg op prijs als u ons dat laat weten. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time PCR-toetsen verificatie bladaaltjes en wortelnecrose-aaltjes
We introduceren nieuwe real-time PCR-toetsen voor de verificatie van verdachte Aphelenchoides spp. en Radopholus sp. nematoden (aaltjes) die zijn verkregen uit blad-, wortel- of grondmonsters. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Insturen van plantmonsters in Bioreba-zakjes
Vijf jaar geleden stapte Naktuinbouw Laboratoria over op het gebruik van Bioreba-zakjes voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA. Werden de monsters niet in Bioreba-zakjes aangeleverd? Dan deden wij dat alsnog zelf. De extra kosten die daarbij kwamen kijken, namen wij op ons. Hier komt vanaf 1 januari 2024 verandering in. Vanaf dan betaalt u € 2,40 per monster dat u niet aanlevert in een Bioreba-zakje. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
CPVO introduceert nieuwe administratiekosten
Het Communautair Bureau voor Plantenrassen (CPVO) kondigt de invoering aan van nieuwe administratieve kosten voor twee specifieke procedures die worden uitgevoerd via de module E-Proceedings. Vanaf 2 oktober 2023 moeten MyPVR-gebruikers die een bezwaar willen indienen tegen een kandidaatras een vergoeding van €350,- betalen. Op dezelfde manier moeten degenen die een eerder toegekend ras nietig willen laten verklaren een vergoeding van €600,- betalen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Inschrijven kennispodium 12 oktober 2023
Op 12 oktober 2023 organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Dit keer staat kunstmatige intelligentie (AI) centraal. Wat zijn de toepassingen voor de tuinbouwsector? Voor het kennispodium nodigen wij diverse sprekers van binnen en buiten de tuinbouwsector uit. Deze experts geven een inkijkje in welke toepassingsmogelijkheden er zijn met AI voor onze sector. Schrijf u nu alvast in en verzeker u van een plek.
 
Inschrijven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer leren over zadendeterminatie in september?
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? En wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren? Volg dan de training Zadendeterminatie. Op 28 september start de opleiding die bestaat uit vier modules. Elke module duurt één dag. Er is nog een plek beschikbaar. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 1 oktober nieuwe opzet kwekersrecht-opleiding
Wilt u meer weten over kwekersrechtsystemen? Volg dan ons uitgebreide en Engelstalige online programma over kwekersrecht. Vanaf 1 oktober 2023 kunt u maandelijks starten met deze opleiding over ‘Plant Breeders’ Rights for food security and economic development’. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding
Bedrijfshygiëne in
groente- en
siergewassen
start 2 oktober
Hoe voorkomt u dat de voor het blote oog onzichtbare ziekten en plagen bij uw bedrijf binnenkomen? 

In de vierdaagse opleiding Bedrijfshygiëne leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 november:
Kwekersrecht en
andere
intellectuele
eigendomsrechten
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor?
De tweedaagse opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten' beantwoordt al uw vragen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Engelstalige introductietraining over werken met de digitale zadenatlas
Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een zadenatlas nieuw voor u?

Volg dan de Engelstalige online introductietraining 'Werken met de digitale zadenatlas' op 22 november. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Extra opleiding bemonstering van zaden gepland in november
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen van een betrouwbaar en representatief monster. De theorie is online op 27 en 28 november, de praktijk op 30 november bij Naktuinbouw. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram