Insturen van plantmonsters in Bioreba-zakjes naar Naktuinbouw Laboratoria
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Nieuwe EU-regelgeving voor teeltmateriaal
De Europese Commissie publiceerde in juli een aantal voorstellen voor nieuwe verordeningen: 
  • Regulation for Forest Reproductive Material (FRM)
  • Regulation for Plant Reproductive Material (PRM)
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanpassingen aantal bufferzones bacterievuur
Diverse bacterievuurbufferzones zijn afgelopen seizoen aangepast. Van de bufferzones Lichtenvoorde (6), Udenhout- St Oedenrode (8), Bergeijk (9) en Boxmeer-Venray-Tegelen-Nederweert (10) zijn de grenzen aangepast. Op verzoek van de boomkwekerijsector zijn de gebieden uitgebreid of juist ingekrompen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe real-time PCR-toetsen verificatie bladaaltjes en wortelnecrose-aaltjes
We introduceren nieuwe real-time PCR-toetsen voor de verificatie van verdachte Aphelenchoides spp. en Radopholus sp. nematoden (aaltjes) die zijn verkregen uit blad-, wortel- of grondmonsters.


 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Insturen van plantmonsters in Bioreba-zakjes
Vijf jaar geleden stapte Naktuinbouw Laboratoria over op het gebruik van Bioreba-zakjes voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA. Werden de monsters niet in Bioreba-zakjes aangeleverd? Dan deden wij dat alsnog zelf. De extra kosten die daarbij kwamen kijken, namen wij op ons. Hier komt vanaf 1 januari 2024 verandering in. Vanaf dan betaalt u € 2,40 per monster dat u niet aanlevert in een Bioreba-zakje. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
CPVO introduceert nieuwe administratiekosten
Het Communautair Bureau voor Plantenrassen (CPVO) kondigt de invoering aan van nieuwe administratieve kosten voor twee specifieke procedures die worden uitgevoerd via de module E-Proceedings. Vanaf 2 oktober 2023 moeten MyPVR-gebruikers die een bezwaar willen indienen tegen een kandidaatras een vergoeding van €350,- betalen. Op dezelfde manier moeten degenen die een eerder toegekend ras nietig willen laten verklaren een vergoeding van €600,- betalen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 5 september nieuwe website!
Vanaf 5 september hebben we een nieuwe website. De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en voldoet aan de laatste toegankelijkheidseisen. 

We hopen u met de nieuwe website nog duidelijker informatie te geven over het werk dat we doen.

Mocht u toch ergens tegenaan lopen, dan stellen we het erg op prijs als u ons dat laat weten.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wij staan op GrootGroenPlus, komt u ook?
In een dag gratis uw kennis bijspijkeren en vakgenoten ontmoeten?
Kom op 4, 5 of 6 oktober naar vakbeurs GrootGroenPlus en bezoek onze stand! Onze experts ontmoeten u graag en staan klaar om antwoord te geven op uw vragen. 
 
Aanmelden >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Inschrijven Kennispodium 12 oktober
Op 12 oktober 2023 organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Dit keer staat kunstmatige intelligentie (AI) centraal. Wat zijn de toepassingen voor de tuinbouwsector? Komt u ook? U kunt zich nu al inschrijven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 1 oktober nieuwe opzet kwekersrecht-opleiding
Wilt u meer weten over kwekersrechtsystemen? Volg dan ons uitgebreide en Engelstalige online programma over kwekersrecht. Vanaf 1 oktober 2023 kunt u maandelijks starten met deze opleiding over ‘Plant Breeders’ Rights for food security and economic development’.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
9 januari 2024 -
Leer de theorie over bacterievuur
Door onverwacht en heftig uitbreken kan bacterievuur grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als in de fruit- en laanboomteelt. 

In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Ontmoet onze collega's
De beste manier om erachter te komen hoe het is om voor een bepaald bedrijf te werken, is door te spreken met iemand die er al werkt. Ken je niemand die bij Naktuinbouw werkt? Geen probleem. Op onze website staan diverse video's van hoe collega's het werken bij Naktuinbouw ervaren.
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram