Vanaf 1 september nieuwe noodmaatregelen ToBRFV bij import en handel zaden en planten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
 
Vanaf 11 juli intensivering inspecties Mandevilla bestemd voor Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk trof het afgelopen half jaar veel vaker de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) aan op Mandevilla (Dipladenia) uit Nederland.
De NVWA heeft daarom, in samenspraak met de keuringsdiensten, besloten de inspecties op Mandevilla-soorten te intensiveren vanaf 11 juli 2023.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Samenwerken aan bewustwording gevaren Q-organismen 
Vanaf 1 september nieuwe ToBRFV- noodmaatregelen  import en handel zaden en planten
Om verspreiding van het tomatenvirus ToBRFV tegen te gaan, stelde de EU eisen voor import van zaden en planten van buiten de EU en bij verkeer binnen de EU. De eisen zijn vastgelegd in noodmaatregel (EU) 2020/1191 en zijn geldig tot 30 augustus 2023. Op 1 september gaat de nieuwe noodmaatregel in die geldt tot tenminste eind december 2024. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Samenwerken
aan
bewustwording
gevaren
Q-organismen  
Samen met andere vakorganisaties werkt Naktuinbouw aan het verhogen van het risicobewustzijn over quarantaine-organismen in de boomkwekerijsector.

Op vrijdag 23 juni organiseerde Treeport Zundert een bijeenkomst waar landelijke en regionale vakorganisaties vertegenwoordigd waren door bestuursleden en kwekers.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
E-CertNL: Exporteiskenmerk 'Transito'
Vanaf begin juli 2023 is het verplicht om bij een aanvraag in de applicatie Snijbloemen en potplanten (CST) alle exporteiskenmerken in te vullen.

Wat houdt exporteiskenmerk 'Transito' precies in?
In de landeneisen sierteelt staat: In plaats van model 20 mag model 1 gebruikt worden indien het product is vrijgegeven voor het EU-verkeer (door middel van douane-inklaring); in dat geval de origine achter het betreffende product vermelden.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging tarievenlijst Laboratoria 
Het toetsportfolio van Naktuinbouw Laboratoria verandert continu.

We ontwikkelen nieuwe, veranderen bestaande of stoppen met de uitvoer van bepaalde toetsen.

Vanaf 1 juli publiceren we daarom een nieuwe versie van de tarievenlijst.

Hierin introduceren we twee nieuwe pathogenen, namelijk Sowbane mosaic virus (SoMV) en Spinach latent virus (SpLV).
 
Tarieven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Drukte Naktuinbouw Toetslaboratorium
Het blijft onverminderd druk bij ons Toetslaboratorium. Er worden nog steeds veel monsters ingezonden. We zien dat de monsterstromen een grillig verloop hebben ten opzichte van voorgaande jaren. Daarnaast zitten we vanwege ziekte met onderbezetting van gekwalificeerd laboratoriumpersoneel. Hierdoor zijn de wachttijden langer dan gebruikelijk voordat toetsresultaten beschikbaar zijn.
Naktuinbouw heeft meerdere vacatures uitstaan en is druk bezig met opleiden om de capaciteit te verhogen en de wachttijden verder naar beneden te brengen.
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram