Vanaf 11 juli intensivering inspecties Mandevilla bestemd voor Verenigd Koninkrijk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
Newsletter Arboriculture
 
 
Samenwerken aan bewustwording gevaren Q-organismen
Samen met andere vakorganisaties werkt Naktuinbouw aan het verhogen van het risicobewustzijn over quarantaine-organismen in de boomkwekerijsector.

Op vrijdag 23 juni organiseerde Treeport Zundert een bijeenkomst waar landelijke en regionale vakorganisaties vertegenwoordigd waren door bestuursleden en kwekers.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht en IP-scan
Het MKB-Fonds 'Ideas Powered for business' is een subsidieregeling om kleine en middelgrote ondernemingen in de EU te helpen met hun rechten op intellectuele-eigendom (IE). Het MKB-Fonds is een initiatief van de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) en loopt van 23 januari 2023 tot 8 december 2023.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 11 juli
intensivering
inspecties
Mandevilla
bestemd voor
Verenigd
Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk trof het afgelopen half jaar veel vaker de tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) aan op Mandevilla (Dipladenia) uit Nederland. De NVWA heeft daarom, in samenspraak met de keuringsdiensten, besloten de inspecties op Mandevilla-soorten te intensiveren vanaf 11 juli 2023.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
In september en
oktober lagere
tarieven voor
genetische
identificatie
frambozen- en
aardbeienrassen
De afgelopen jaren ontwikkelde Naktuinbouw genetische identificatietools voor het identificeren van frambozen- en aardbeienrassen. Het aanleveren van monsters voor deze toetsen vindt vooral in het najaar plaats. Daardoor kunnen we in september en oktober een gunstig tarief bieden.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw
Keuringsreglement
Naktuinbouw
Teelt- en plantmateriaal dat verhandeld wordt moet aan eisen en regelgeving voldoen. Er zijn eisen van de Europese Unie en Nederlandse eisen. De Nederlandse eisen liggen vast in de Zaaizaad- en plantgoedwet. Naktuinbouw vertaalt deze door in het Naktuinbouw Keuringsreglement. Er is nu een vierde druk van het Keuringsreglement.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Buitenstebinnen 20 is uit!
In het nieuwste nummer van Buitenstebinnen: de kansen en mogelijkheden van resistentie en resistentieveredeling.
Waar hebben we het eigenlijk over als we spreken over resistentie en resistentieveredeling? Hoe dragen resistenties bij aan een duurzame gewasbescherming? Welke initiatieven en ontwikkelingen zijn er in resistentieveredeling in de verschillende sectoren? En wat is het effect op het werk van Naktuinbouw?
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wij staan op GrootGroenPlus, komt u ook?
Op 4, 5 en 6 oktober 2023 vindt GrootGroenPlus plaats. Wij ontmoeten u graag in onze stand!
Het thema in onze stand is Identiteit & Traceerbaarheid. Maar ook voor al uw vragen over Ziekten & Plagen als buxusmot, bacterievuur of Xylella kunt u bij onze collega's terecht.

U kunt zich al gratis aanmelden.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Uitgebreid online programma over kwekersrecht
We bundelden 25 jaar trainingservaring op het gebied van kwekersrechtsystemen in een uitgebreid online programma. Dit Engelstalige programma bestaat uit acht e-learning modules die zijn ontworpen om u een diepgaand inzicht te geven in de belangrijkste aspecten van het UPOV Plant Variety Protection-systeem.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
3 oktober:
Kwaliteit van boomkwekerij-producten: assortiment ingangscontrole
Deze training geeft u inzicht waar u op moet letten bij inkoop en de levering van door u aangeschafte partijen bomen en planten. Voldoet het geleverde plantmateriaal aan de (soms wettelijke) eisen? Is het juiste ras geleverd? Kloppen de leveranciersdocumenten? In de praktijkopdrachten kijken we naar wat goede en minder goede bomen zijn. De training vindt plaats op 3 oktober.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 & 9 november:
Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? Hoe wordt kwekersrecht gehandhaafd?

De tweedaagse opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten' beantwoordt al uw vragen. De opleiding vindt plaats op 2 & 9 november.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles
 
Ontmoet onze collega's
De beste manier om erachter te komen hoe het is om voor een bepaald bedrijf te werken, is door te spreken met iemand die er al werkt. Ken je niemand die bij Naktuinbouw werkt? Geen probleem. Op onze website staan diverse video's van hoe collega's het werken bij Naktuinbouw ervaren. 
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram