Wij staan op GrootGroenPlus in oktober
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Bacterievuur-controles starten
Vanaf medio juni bestaat de kans op het uitbreken van bacterievuur (Erwinia amylovora). Deze bacterie kan grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als aan fruit- en laanbomen. Daarom starten de bacterievuurcontroles weer.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wij staan op GrootGroenPlus
Van 4 tot en met 6 oktober vindt weer de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroenPlus plaats in Zundert.
Naktuinbouw is ook weer van de partij. Komt u ook? Schrijf u dan nu al gratis in.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Save the date: Aanvragersoverleg op 5 september
De Raad voor plantenrassen organiseert op 5 september het volgende aanvragersoverleg. Het is van 10.00 - 12.30 uur bij Naktuinbouw.

In dit overleg willen wij samen met u ontwikkelingen delen. U kunt ook ideeën aandragen rondom het aanvragen en verlenen van registratie en kwekersrecht voor plantenrassen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging tarievenlijst Laboratoria
Het toetsportfolio van Naktuinbouw Laboratoria verandert continu. We ontwikkelen nieuwe, veranderen bestaande of stoppen met de uitvoer van bepaalde toetsen. Vanaf 1 juli publiceren we daarom een nieuwe versie van de tarievenlijst. Hierin introduceren we twee nieuwe pathogenen, namelijk Sowbane mosaic virus (SoMV) en Spinach latent virus (SpLV).
 
Tarievenlijst >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe manier vermelden nematodetoetsen op attest
Voor export en kwaliteitsdoeleinden worden onder andere nematodetoetsen uitgevoerd op zaden, plantmateriaal en grond. We vermeldden deze toetsen altijd op een algemene manier op het attest. Daardoor was niet altijd duidelijk op welke nematode exact werd getoetst.

Vanaf 1 juli vermelden we op het attest exact op welke nematode(n) werd getoetst. Ook vermelden we voortaan hoeveel nematoden van elk soort gevonden zijn. De overige informatie verschijnt niet meer op het attest.

In de tarievenlijst Laboratoria staat welke toetsen u kunt aanvragen. U vindt daar ook de bijbehorende codes voor op het inzendformulier. 
 
Tarievenlijst >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
24 augustus: Training over het herkennen van bacterievuur
Door onverwacht en heftig uitbreken kan bacterievuur grote schade aanrichten aan zowel meidoornhagen als in de fruit- en laanboomteelt. 

In de training Bacterievuur leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.

We organiseren deze training op 24 augustus van 9.30 - 16.00 uur. Subsidie van Colland Arbeidsmarkt is mogelijk.

De training is voor fruit- en laanboomtelers. De training is ook interessant voor medewerkers van Staatsbosbeheer, gemeenten, waterschappen en landschapsverzorgers die meer over bacterievuur willen weten.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
3 oktober: Kwaliteit van boomkwekerij producten: assortiment ingangscontrole
Deze training geeft u inzicht waar u op moet letten bij inkoop en de levering van door u aangeschafte partijen bomen en planten. Voldoet het geleverde plantmateriaal aan de (soms wettelijke) eisen? Is het juiste ras geleverd? Kloppen de leveranciersdocumenten? In de praktijkopdrachten kijken we naar wat goede en minder goede bomen zijn. De training vindt plaats op 3 oktober. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 & 9 november:
Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? Hoe wordt kwekersrecht gehandhaafd?

De tweedaagse opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten' beantwoordt al uw vragen. De opleiding vindt plaats op 2 & 9 november.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werk je straks samen met ons?
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen. Houd onze website in de gaten voor de actuele vacatures.
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram