Wilt u meer leren over bedrijfshygiëne, zadendeterminatie of de export van zaaizaden? Volg dan een van onze trainingen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
 
 
Beperkte bereikbaarheid 13 juni
Op dinsdagmiddag 13 juni zijn wij vanaf 12.30 uur beperkt bereikbaar vanwege een personeelsbijeenkomst.

Wilt u een inspectie aanvragen?
Wij voeren op 13 juni beperkt inspecties uit tot 17.00 uur. Dien uw aanvraag uiterlijk een werkdag van tevoren in en wel vóór 15.30 uur. De planning is de gehele dag bereikbaar. 
 
Contact-gegevens >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijzigiging tarievenlijst Laboratoria
Het toetsportfolio van Naktuinbouw Laboratoria verandert continu. We ontwikkelen nieuwe, veranderen bestaande of stoppen met de uitvoer van bepaalde toetsen. Vanaf 1 juli publiceren we daarom een nieuwe versie van de tarievenlijst. Hierin introduceren we twee nieuwe pathogenen, namelijk Sowbane mosaic virus (SoMV) en Spinach latent virus (SpLV). 
 
Tarieven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Save the date:
Aanvragersoverleg op 5 september
De Raad van Plantenrassen organiseert op 5 september het volgende aanvragersoverleg. Het is van 10.00 - 12.30 uur bij Naktuinbouw. In dit overleg willen wij samen met u ontwikkelingen delen. U kunt ook ideeën aandragen rondom het aanvragen en verlenen van registratie en kwekersrecht voor plantenrassen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Zorg voor herkenbare spoedzendingen
Wilt u een spoedzending opsturen naar Naktuinbouw Laboratoria? Geef dan duidelijk aan de buitenkant van de doos of verpakking aan dat er monsters in zitten die met voorrang getoetst moeten worden. Zo vallen de verpakkingen eerder op en nemen we ze vanaf binnenkomst al met voorrang in behandeling.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Invloed behandeling van zaden op resultaten van gezondheidstoetsen
Gezondheidstoetsen zijn ontwikkeld en gevalideerd voor onbehandelde zaden. Het ontsmetten van zaadpartijen kan de gezondheidsonderzoeken beïnvloeden. Dit is onder meer het geval bij hypochloriet behandelde partijen voor zaadextract PCR-toetsen, zoals op Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis en Acidovorax citrulli. Stuur daarom bij voorkeur onbehandelde zaadmonsters in.

Dit geldt niet voor toetsen waarbij expliciet vermeld staat dat de toets op behandeld of ontsmet zaad wordt uitgevoerd.

Is het zaad ontsmet of behandeld? Vermeld dit dan bij uw aanvraag. Dit in verband met de veiligheid van onze medewerkers en mogelijke beïnvloeding van de toetsuitslagen.

 
 
 
Nieuwe manier vermelden nematodetoetsen op attest
Voor export en kwaliteitsdoeleinden worden onder andere nematodetoetsen uitgevoerd op zaden, plantmateriaal en grond. We vermeldden deze toetsen altijd op een algemene manier op het attest. Daardoor was niet altijd duidelijk op welke nematode exact werd getoetst.

Vanaf 1 juli vermelden we op het attest exact op welke nematode(n) werd getoetst. Ook vermelden we voortaan hoeveel nematoden van elk soort gevonden zijn. De overige informatie verschijnt niet meer op het attest.

In de tarievenlijst Laboratoria staat welke toetsen u kunt aanvragen. U vindt daar ook de bijbehorende codes voor op het inzendformulier. 

 
 
Overview English articles
 
 
13 september: Bemonstering van planten
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? 
In de opleiding op 13 september staat het nemen van monsters van partijen planten centraal. U wordt zich bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en uw rol daarin als monsternemer. U leert hoe u een representatief monster neemt volgens het monsternameproces en de richtlijnen van de ASLN.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Inschrijven voor Laboratoria News Alert
Wij informeren u via onze maandelijkse sectornieuwsbrieven. Soms wil Naktuinbouw Laboratoria u sneller informeren. Bijvoorbeeld bij calamiteiten zoals oplopende wachttijden, leveringsproblemen, maar ook bij verminderde bereikbaarheid van het laboratorium.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze extra laboratoriumberichten? Meld u dan aan voor de Naktuinbouw Laboratoria News Alert.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Engelstalige training Werken met de digitale zadenatlas
Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een zadenatlas nieuw voor u?
Volg dan de Engelstalige online introductietraining 'Werken met de digitale zadenatlas' op 20 september. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over de export van zaaizaden?
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden?
Volg dan onze basistraining Export zaaizaden op 21 september. Of volg de verdiepingstraining Export zaaizaden op 27 september, waar uitgebreid op specifieke gevallen wordt ingegaan.

 
 
 
Meer weten over zadendeterminatie?
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? Wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren? Volg dan de training Zadendeterminatie. Op 28 september start de opleiding die bestaat uit vier modules. Elke module duurt één dag. Er zijn nog maar twee plekken beschikbaar.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Leer alles over bedrijfshygiëne
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen.
De opleiding start op 2 oktober.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werk jij straks samen met ons?
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen. Momenteel zoeken wij een:
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram