Wij zoeken een keurmeester boomkwekerij
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
Zorg voor een goede voorbereiding bij export van planten naar landen buiten Europa
Wilt u of uw klant planten exporteren naar 'derde landen'? Let dan vooraf goed op de geldende eisen die het betreffende land stelt. Landen stellen specifieke eisen, waarmee u al voor of tijdens de teelt rekening moet houden. Dit zijn vaak eisen voor laboratoriumonderzoek of extra partij en/of veldinspecties.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Controle bedrijfsautorisatie plantenpaspoort
Tijdens de jaarlijkse administratieve controles checken we of u nog steeds voldoet aan de voorwaarden voor de bedrijfsautorisatie plantenpaspoort. Een van de vragen die de keurmeester aan u stelt gaat over uw kennis van ziekten en plagen die voor uw gewas relevant zijn (Q, PZ en RNQP). U moet immers ook zelf controleren of het gewas vrij is van deze ziekten en plagen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plantenpaspoort afgeven? Check eerst uw plant!
Om bedrijven te helpen heeft de NVWA samen met Naktuinbouw voor de belangrijkste Q’s en RNQP’s eenvoudige datasheets gemaakt. De datasheets bevatten informatie over het herkennen van deze ziekten en plagen.

De datasheets zijn nu geplaatst op de website van de NVWA. Door intoetsen van een trefwoord (bijvoorbeeld gewas) kunt u de juiste documenten vinden.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Ken de gevaren van Q-organismen: de Oost-Aziatische boktor
De kans dat een schadelijk organisme meelift op een zending uit het buitenland is klein. Maar als het gebeurt, kan het aanzienlijke schade aanrichten en zelfs een hele boomkwekerijregio ontwrichten. Een voorbeeld is de uitbraak van de Oost-Aziatische boktor (Anoplophora chinensis) in 2010 in Boskoop.

 
Lees artikel >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Ben jij de keurmeester die we zoeken?
Wij zoeken per direct een keurmeester boomkwekerij voor 32 - 40 uur per week in de regio Noordoost-Nederland. Als keurmeester bezoek je kwekers, telers en handelsbedrijven in de sector boomkwekerij. Je keurt teeltmateriaal van onder andere vaste planten, laan- en sierbomen en bos en haagplantsoen op de kwaliteit, plantgezondheid en import- en exporteisen. Je kunt tot en met 25 april op deze vacature reageren.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
24 augustus:
Training over herkennen van bacterievuur
In de training Bacterievuur leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
We organiseren deze training op 24 augustus. Subsidie van Colland Arbeidsmarkt is mogelijk.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
19 september:
Assortimentskennis boomkwekerij producten
Wilt u meer inzicht in geslachten, soorten en variëteiten van laan- en sierbomen in het openbare groen?
Op 19 september organiseren we de training 'Assortimentskennis boomkwekerijproducten - zomerkenmerken'.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
3 oktober:
Kwaliteit van boomkwekerij- producten: assortiment ingangscontrole
Deze training geeft u inzicht waar u op moet letten bij inkoop en de levering van door u aangeschafte partijen bomen en planten. Voldoet het geleverde plantmateriaal aan de (soms wettelijke) eisen? Is het juiste ras geleverd? Kloppen de leveranciersdocumenten? In de praktijkopdrachten kijken we naar wat goede en minder goede bomen zijn. De trainingsdag is 3 oktober van 13.00 uur - 17.00 uur.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 & 9 november:
Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten
Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? Hoe wordt kwekersrecht gehandhaafd?

De tweedaagse opleiding 'Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten' beantwoordt al uw vragen. De opleiding vindt plaats op 2 & 9 november.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Werk jij straks samen met ons?
Naast een keurmeester boomkwekerij zoeken wij ook een:
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram