Komt u ook naar ons kennispodium op 18 april?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Jaarverslag:
onze highlights van 2022 
Ons jaarverslag 2022 staat voor u klaar. Bestuursvoorzitter Agnes van Ardenne vertelt voor welke uitdagingen ons bestuur stond in 2022. Onze toezichthouders blikken terug op een goede samenwerking. Lees verder hoe wij toewerken naar een proces- en klantgerichte organisatie.  Wij laten zien hoe wij in 2022 zorgden voor een verantwoorde en veilige werkplek. Ook stond 2022 in het teken van kennisdelen, ziekten & plagen en internationale projecten. En natuurlijk ontbreken de informatie over kwaliteit, de financiële pagina's en de facts & figures niet.
 
Jaarverslag>
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Extra maatregelen in strijd tegen ToBRFV
De NVWA neemt extra maatregelen ter bestrijding van het tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). Dit is nodig omdat uit inspecties van de NVWA blijkt dat op meerdere besmette bedrijven sprake is van een hogere virusdruk. Hierdoor neemt het risico op verspreiding naar omringende bedrijven sterk toe. De maatregelen richten zich op bedrijven met een hogere virusdruk en bedrijven die illegaal planten opzettelijk infecteren met ToBRFV, de zogeheten cross-protectie.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Management GEVES bezoekt Naktuinbouw
Op 16 en 17 maart bezocht het management van GEVES Naktuinbouw. GEVES is ons collega-onderzoeksstation voor kwekersrecht in Frankrijk.
Tijdens het bezoek kreeg de delegatie een rondleiding bij zowel de kassen voor het rassenonderzoek als de laboratoria.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe website Raad voor plantenrassen
De Raad voor plantenrassen is opdrachtgever voor het DUS-onderzoek dat Naktuinbouw uitvoert om Nederlands kwekersrecht te krijgen of voor opname op de rassenverkeerslijst. De Raad voor plantenrassen heeft vanaf 13 maart een nieuwe website.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging tarieven Amerikaans kwekersrecht sla
Vanaf 1 januari 2023 zijn de tarieven Amerikaans Kwekersrecht voor het gewas sla aangepast. Het lage tarief voor rassen die recent onderzocht werden voor DUS-onderzoek toelating en/of kwekersrecht vervalt. In de praktijk bleek dat het lage tarief de kosten van Naktuinbouw niet volledig dekt.
De sla-aanvragen worden in het vervolg in een aparte Amerikaans kwekersrechtproef onderzocht tegen eenzelfde tarief. Hiermee zorgen we ervoor dat het tarief wel kostendekkend is.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Facturering onderzoekskosten bij intrekking van nationale aanvragen gewijzigd 
Vanaf 1 januari 2023 volgt de Raad voor plantenrassen de systematiek van het CPVO voor het factureren van onderzoekskosten bij intrekkingen van nationale aanvragen.
Met deze uniforme werkwijze is het voor u duidelijk welke kosten u kunt verwachten bij het intrekken van een nationale aanvraag.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles
 
 
Waardevolle bijeenkomst met relaties Naktuinbouw Opleidingen
Op dinsdagmiddag 21 februari organiseerden wij voor het eerst een kennismakingsbijeenkomst voor de relaties van Naktuinbouw Opleidingen. Dit bleek een geslaagde pilot.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Komt u ook naar het kennispodium op 18 april?
Op dinsdagmiddag 18 april organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Het onderwerp is:  Virussen en bacteriën maken onze planten beter?! Het programma is bekend en u kunt zich aanmelden.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Word wegwijs in kwekersrecht op 23 maart
Bent u nieuw in de wereld van kwekersrecht- en toelatingsonderzoek?  Benieuwd hoe u online uw kwekersrechtaanvraag in kunt dienen? Of hoe u een goede rasnaam kiest?
Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 23 maart. Er is nog plek voor u.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
5 juni: Opleiding Veldinspectie plantaardig uitgangsmateriaal
In deze opleiding maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen met betrekking tot een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie.
Er is nog plek voor u in de opleiding op 5 juni. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
27 & 28 juni: training Zadendeterminatie (module 5 & 6)
Hoe ziet u het verschil tussen de zaden van Vaccaria hispanica, Sinapis arvensis en Asparagus officinalis? Aan de hand van het nieuwe cursusboek behandelen we in deze tweedaagse training vijf nieuwe families.

De modules 5 & 6 zijn een aanvulling op de modules 1 tot en met 4 in onze vierdaagse training Zadendeterminatie
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Engelstalige training Zadendeterminatie start 3 juli
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? Wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren?
Volg dan de training Zadendeterminatie. U leert in deze training over de bouw van vruchtwijze, vrucht en zaad en oefent in het determineren met zaadmengsels. Op 3 juli start de Engelstalige training.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zoeken een:
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram