Importinspectie op wortelknobbelaaltje Meloidogyne enterolobii bij Ficus en Philodendron
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
Wijziging geaccepteerde buitenlandse toetsuitslagen bij export van zaden als garantie
Heeft u toetsuitslagen van partijen die voor 14 december 2019 zijn getoetst bij een laboratorium uit het Register erkende buitenlandse laboratoria? Deze kunt u na 1 januari 2023 niet meer gebruiken als dekking bij de exportcertificering.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Importinspectie op wortelknobbelaaltje Meloidogyne enterolobii bij Ficus en Philodendron
Meloidogyne enterolobii heeft al sinds 11 april 2022 de quarantainestatus. Vanaf 11 januari 2023 gelden er gewijzigde importeisen voor planten bestemd voor opplant.
Zijn uw partijen na 10 januari 2023 geïnspecteerd (ongeacht de afgiftedatum van dat certificaat)? Dan moet u de bijschrijving voor de aanvullende eisen voor import vermelden op het fytosanitair certificaat van die partij. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wat moet u doen als een importzending administratief is vastgelegd?
Is een importzending administratief vastgelegd voor bijvoorbeeld een fout op het fytosanitair certificaat of een verkeerde bijschrijving?

Dan moet er een nieuw fytosanitair certificaat worden ingeleverd bij Naktuinbouw. U moet ook een kopie van het Blokkadeformulier meesturen. Zo kunnen wij herleiden waar het nieuwe fytosanitair certificaat betrekking op heeft.

 
 
 
Japanse kever: nachtmerrie op de loer
Een kever met een glanzend metaalgroen lijfje. Met koperkleurige vleugels en kleine plukjes wit haar naast de randen van de dekschilden. Het zou zomaar de Japanse kever (Popillia japonica) kunnen zijn, misschien wel één van de mooiste insecten op aarde. Maar laat je niet in de luren leggen door deze kleurrijke beauty. Want schijn bedriegt; dit kleine insect kan grote schade aanrichten aan een groot aantal plantensoorten. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tip e-CertNL:
Hoe vraagt u een inspectie aan zonder gewasgegevens
In e-CertNL kunt u een inspectie aanvragen zonder gewasgegevens.

Zijn de gewasgegevens dus nog niet bekend? Vraag toch alvast een inspectie aan. Zo zijn wij op ruim op tijd op de hoogte dat er een inspectie bij u op het bedrijf aankomt.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram