Over Q-organismen, RNQP's en gereguleerde organismen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
 
Register export waardplanten Phytophthora ramorum
Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum exporteren buiten de EU? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' van de NVWA staat. Per 1 oktober 2022 is export van waardplanten van
P. ramorum naar Canada, Japan, China, maar nu óók naar Turkije, Montenegro, Verenigd Koninkrijk  en IJsland alléén mogelijk als de teeltlocatie in het NVWA exportregister staat.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijzigingen landeneisen Verenigd Koninkrijk
Er zijn wijzigingen doorgevoerd in de landeneisen en e-CertNL voor diverse producten naar het Verenigd Koninkrijk. Het gevolg van deze wijziging kan zijn dat er extra verklaringen op pre-exportcertificaten moeten komen in geval van producten uit een andere EU-lidstaat. 
Vanaf 1 oktober veranderen de eisen voor planten bestemd voor opplant (Viburnum, Camellia en Rhododendron, met uitzondering van R. simsii)
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Quarantaine organismen en RNQP's bij import
De importeisen en inspecties zijn erop gericht schadelijke quarantaine organismen (NVWA) en RNQP's te weren aan de buitengrens. Deze organismen kunnen een economische schade veroorzaken binnen de EU. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Hoe zit het met gereguleerde organismen?
De Plantgezondheidswet stelt regels om schade door ziekten en plagen aan planten te voorkomen of te beperken. Een aantal ziekten en plagen is in deze wet specifiek aangewezen als zogenoemde 'gereguleerde' organismen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Visuele inspecties zaden
Garanties voor de afwezigheid van gereguleerde organismen kunnen gebaseerd zijn op een visuele inspectie van de zaden.
Dat kan uiteraard alleen als het plaagorganisme of de symptomen duidelijk zichtbaar zijn op de zaden. Raadpleeg voordat u gaat exporteren de specifieke landeneisen / e-CertNL.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Türkiye: naam aangepast op certificaten
Op verzoek van de Turkse autoriteiten worden de certificaten voor Turkije, die vanuit E-Cert worden afgegeven, allen voorzien van de aangepaste naam 'Türkiye'. De technische omzetting vindt plaats op 15 september, zodat de juiste landsnaam vanaf zestien september wordt getoond op de documenten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Beperkte beschikbaarheid
10 & 11 oktober 2022
Op maandag 10 oktober is er een personeelsbijeenkomst vanaf 15.00 uur. Op dinsdag 11 oktober is er een keuringen-middag vanaf 14.00 uur. Onze collega's worden tijdens deze bijeenkomsten bijgepraat over de actualiteiten en laatste ontwikkelingen. Onze keurmeesters, de planning en administratie zijn minimaal beschikbaar op deze dagen. Vraag daarom op 10 en 11 oktober vóór 14.00 uur uw inspecties aan.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram