Wijzigingen landeneisen Verenigd Koninkrijk vanaf 1 oktober
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Hoe zit het met gereguleerde organismen?
De Plantgezondheidswet stelt regels om schade door ziekten en plagen aan planten te voorkomen of te beperken. Een aantal ziekten en plagen is in deze wet specifiek aangewezen als zogenoemde 'gereguleerde' organismen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Quarantaine organismen en RNQP's bij import

De importeisen en inspecties zijn erop gericht schadelijke quarantaine organismen (NVWA) en RNQP's te weren aan de buitengrens. Deze organismen kunnen een economische schade veroorzaken binnen de EU.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 

Register export waardplanten Phytophthora ramorum

Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum exporteren buiten de EU? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' van de NVWA staat. Per 1 oktober 2022 is export van waardplanten van
P. ramorum naar Canada, Japan, China, maar nu óók naar Turkije, Montenegro, Verenigd Koninkrijk en IJsland alléén mogelijk als de teeltlocatie in het NVWA exportregister staat.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 

Wijzigingen landeneisen Verenigd Koninkrijk

Er zijn wijzigingen doorgevoerd in de landeneisen en e-CertNL voor diverse producten naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 oktober veranderen de eisen voor planten bestemd voor opplant, van Viburnum, Camellia en Rhododendron, met uitzondering van R. simsii. Het gevolg van deze wijziging kan zijn dat er extra verklaringen op  pre-export certificaten moeten komen in geval van producten uit een andere EU-lidstaat.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Goede beursdagen bij Plantarium|Groen-Direkt
"Oh, doen jullie dat ook?" hoorden we graag op 24 en 25 augustus op Plantarium|Groen-Direkt in het International Trade Centre in Hazerswoude / Boskoop. De eerste editie van Plantarium|Groen-Direkt is succesvol verlopen met circa 200 standhouders. De beurs trok bezoekers uit heel Europa en van ver daar buiten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Succesvolle LTO Jongerendag in Zundert
Op 26 augustus organiseerde LTO voor de tweede keer de LTO Jongerendag. Ruim 150 jongeren uit de boomkwekerijsector kwamen naar Zundert om zich verder in het vak te verdiepen. Er waren demonstraties, workshops en sociale activiteiten. Naktuinbouw ondersteunt dit initiatief van LTO. Wij laten graag jongeren kennismaken met onze organisatie en rol in de sector. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Save the date: Kennispodium 17 november
Op donderdagmiddag 17 november organiseren wij weer een kennispodium. Het onderwerp is Hoe kunt u uw bedrijf zo goed mogelijk beschermen tegen ziekten & plagen? Sprekers vertellen u over bedrijfshygiëne en risiconiveaus en waar u informatie en kennis vandaan kunt halen. Ook komt aan bod wat u zelf kunt doen om bijvoorbeeld te monitoren met nieuwe technieken.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
 
 
 
Beperkt beschikbaar op 10 oktober
Op maandag 10 oktober is er een personeelsbijeenkomst  vanaf 15.00 uur. Op dinsdag 11 oktober is er een keuringen-middag vanaf 14.00 uur.
Onze collega's worden tijdens deze bijeenkomsten bijgepraat over de actualiteiten en laatste ontwikkelingen.

Onze keurmeesters, de planning en administratie zijn minimaal beschikbaar deze dag.
Vraag daarom op deze dagen na 14.00 uur geen inspecties aan.
 
 
Werk jij straks samen met ons?
Wij zoeken een: 
Werken bij Naktuinbouw >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram