Naktuinbouw neemt deel aan diverse sectorbijeenkomsten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Landbouw
 
 
UPOV TWA Meeting
Van 23 tot en met 27 mei vond de UPOV TWA plaats in Cambridge, Engeland. Ongeveer veertig deelnemers uit tien landen waren live aanwezig, waaronder Lysbeth Hof en Peter Hendriks van Naktuinbouw. Een deel volgde de vergadering online.
De eerste draft van de revisie van de henneprichtlijn is besproken onder leiding van Naktuinbouw. De UPOV-richtlijn voor aardappel is afgerond en is nu weer in lijn met het CPVO-protocol.

 
 
 
Aanmeldersoverleg op 1 september gaat niet door
De Raad voor plantenrassen verzet het aanmeldersoverleg van 1 september naar het voorjaar, omdat ze voor diverse agendapunten pas aan het eind van het jaar goede ontwikkelingen verwachten. Tegen die tijd ontvangt u een nieuwe datum voor het aanmeldersoverleg.
Heeft u in de tussentijd een onderwerp voor op de agenda, dan kunt u dat alvast doorgeven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
EU-VCU Experts Meeting
Van 25 tot en met 27 mei vond de EU-VCU Experts Meeting plaats in Milaan, Italië. Zo'n 50 deelnemers van een groot aantal Europese landen namen deel. Bert Scholte en Lubbert van den Brink van Naktuinbouw waren namens Nederland aanwezig.
Belangrijkste onderdeel betrof de herziening van de Europese verkeersrichtlijnen en dan met name duurzaamheid in relatie tot het Cultuur- en Gebruikswaarde Onderzoek.

 
 
 
CPVO TPS Meeting
Op 19 juli vond de CPVO TPS Meeting plaats in Tollebeek, Nederland. Ruim 20 deskundigen uit zeven landen en van het CPVO waren aanwezig. Ze waren onder de indruk van de kwaliteit van de proef. Ter plekke discussieerde de groep over de verschillen in uniformiteit tussen diploïde en tetraploïde aanmeldingen in verband met vegetatief vermeerderde gewassen. Een stap in de richting van een aangepast protocol.

 
 
 
Lekker lezen: Buitenstebinnen
Onze nieuwe Buitenstebinnen staat weer boordevol onderwerpen. Zo gaan we in op virussen: hoe zorgen we ervoor dat kennis over virussen niet verdwijnt? En met de nieuwe DNA-technieken vinden we steeds meer virussen. Wat betekent dat voor de sector? Daarnaast laten we zien waarom het belangrijk is dat Nederland betrokken is bij veel internationale projecten. En wat onze rol is in Brussel.
We laten noviteiten zien en wat biobased bouwen kan opleveren. Kortom, Buitenstebinnen 18 houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Even voorstellen: Peter Hendriks
Sinds april is het DUS-team voor landbouwgewassen een nieuwe collega rijker: Peter Hendriks. Peter studeerde aan de universiteit van Wageningen. Hij deed praktijkervaring op bij een aantal bedrijven op het gebied van grassen, aardappelen en vlas. Bij Naktuinbouw gaat hij aan de slag als junior DUS-onderzoeker in landbouwgewassen. Zijn standplaats is Tollebeek.

Jan Kees Schipper gaat per 1 januari 2024 met pensioen. Na die datum wordt Wim van der Kooij het eerste aanspreekpunt voor alle landbouwgewassen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram