Nieuwe NVWA-maatregelen diverse organismen | Plant Breeders' Rights opleiding dit jaar in het najaar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
 
 
Nieuw pakket sancties tegen Russische Federatie
Vanaf 9 april 2022 gelden nieuwe sancties gericht tegen de Russische Federatie. U vindt de sancties in verordening (EU) 2022/576. Ze gelden ook voor plantaardige producten en hout.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 1 juli elektronisch certificeren met VK 
Nederland wil vanaf 1 juli 2022 elektronische fytosanitaire certificaten (e-Phyto) voor snijbloemen en groenten & fruit (Gr&Fr) uitwisselen met het Verenigd Koninkrijk. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
NVWA wijzigt aanpak uitroeiing Euwallacea fornicatus (schorskever)
De NVWA past de aanpak om Euwallacea fornicatus op bedrijven uit te roeien aan. De schorskever Euwallacea fornicatus vormt een groot risico voor de EU vanwege schade aan teelt en openbaar groen. De kever heeft een quarantainestatus en bij een vondst in Nederland neemt de NVWA maatregelen om deze soort uit te roeien.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Importinspectie op wortelknobbelaaltje Meloidogyne enterolobii bij Ficus en Philodendron
Meloidogyne enterolobii heeft vanaf 11 april 2022 de EU-quarantainestatus. Het wordt regelmatig aangetroffen bij import van verschillende soorten waardplanten, met name Ficus en Philodendron. Om de kans op insleep op bedrijven te verkleinen gaan de keuringsdiensten bij import gericht op deze nematode inspecteren.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aleurocanthus spiniferus (witte vlieg)
De NVWA trof maatregelen na een vondst van het EU-Q-organisme Aleurocanthus spiniferus (witte vlieg) in een partij xCitrofortunella microcarpa potplanten, met herkomst Italië.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plant Breeders' Rights opleiding in het najaar
Al jaren vind de Plant Breeders' Rights opleiding plaats in juni. Dit jaar organiseren wij deze opleiding echter in het najaar en net als vorig jaar geheel online. De start is op 3 oktober 2022.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
8 juni:
Veldinspectie plantaardig uitgangsmateriaal
In deze opleiding op 8 juni maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen met betrekking tot een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
15 september: opleiding Bemonstering van planten
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt de partij vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? 
Op 15 september leert u het in de opleiding Bemonstering van planten. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
20 september: Opleiding Zaadanalyse
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen?
De opleiding Zaadanalyse biedt het u vanaf 20 september.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
29 september: training Bedrijfshygiëne
Een muis kan al binnenkomen door een opening van een halve centimeter. Laat staan de ziekten en plagen die loeren op het teeltmateriaal van het bedrijf waar u werkt. 
In de training Bedrijfshygiëne op 29 september leert u hoe u indringers geen kans geeft.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Wij zoeken collega's
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen. Momenteel zoeken wij een:
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram