Programma en sprekers Kennispodium Eigenschappen & Identiteit met DNA op 26 april
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
 
We betalen verschil tussen opbrengsten en begroting terug aan sector
De jaarrekening van 2021 is vastgesteld. Daaruit bleek dat de opbrengsten uit 'Bloemisterij' voor de afdeling Keuringen hoger waren dan eerder begroot. Het bestuur van Naktuinbouw besloot om dat verschil met terugwerkende kracht éénmalig over 2021 terug te betalen. Het ministerie van LNV keurde dit besluit goed.

Dit betekent dat we de bloemisterijsector in totaal € 100.000,- terugbetalen. Hoeveel u krijgt terugbetaald, bepalen we naar rato van de omzetbijdrage die u in 2021 betaalde. Hierbij hanteren we een ondergrens van € 100,-. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan ontvangt u in week 13 een creditnota. 
 
 
P. Ramorum: register & wijziging in reguliere keuring vanaf 11 april
Wilt u waardplanten van Phytophthora ramorum naar het VK exporteren? Zorg dan dat u in het register 'Inspectieplichtige waardplanten P. ramorum' staat.

Er is ook een wijziging in de reguliere keuring op Phytophthora ramorum vanaf 11 april 2022. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Hoe complex is het Ralstonia solanacearum-soortencomplex?
Bruinrot in aardappel, Ralstonia-verwelkingsziekte in roos of Pelargonium. Deze ziekten worden veroorzaakt door bacteriën die behoren tot het Ralstonia solanacearum soortencomplex (RSSC). Voor diverse gewassen is een toets ontwikkeld en goedgekeurd door de NNWA voor toetsing op Ralstonia solanacearum en Ralstonia pseudosolanacearum.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Programma kennispodium
26 april 2022
Op dinsdagmiddag 26 april organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Het programma en de sprekers staan vast. In zeven onderdelen nemen sprekers van onder meer de WUR, Naturalis en Naktuinbouw u mee in het het voorspellen van fenotypen, inbreuk, mutantenonderzoek, diagnostiek, RNA en nog veel meer. De bijeenkomst is fysiek bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.
 
Programma +inschrijven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Jaarverslag:
onze highlights van 2021
Ons jaarverslag 2021 staat voor u klaar. Bestuursvoorzitter Agnes van Ardenne vertelt voor welke uitdagingen ons bestuur stond in 2021. Onze toezichthouders blikken terug op een goede samenwerking.
En lees meer over hoe wij toewerken naar een proces- en klantgerichte organisatie en hoe wij omgaan met corona en hybride werken. Ook stond 2021 in het teken van kennisdelen, ziekten & plagen, internationale projecten en keuringen.
 
Jaarverslag >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
8 juni: opleiding Veldinspectie Plantaardig uitgangsmateriaal
In deze opleiding maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen met betrekking tot een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie.
Er is nog plek voor u in de opleiding op 8 juni.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
13 april: training Export zaaizaden
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden? Volg dan onze training Export zaaizaden op 13 april.
Deze training is geschikt voor medewerkers van bedrijven die te maken hebben of krijgen met het proces van exportcertificering en gebruik gaan maken van e-CertNL. Het gaat in deze training om de applicatie Zaaizaden.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen. Momenteel zoeken wij een:
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram