Vraag inspecties op tijd aan
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
We betalen verschil tussen opbrengsten en begroting terug aan sector
De jaarrekening van 2021 is vastgesteld. Daaruit bleek dat de opbrengsten uit 'exportcertificering' voor de afdeling Keuringen hoger waren dan eerder begroot. Het bestuur van Naktuinbouw besloot om dat verschil met terugwerkende kracht éénmalig over 2021 terug te betalen. Het ministerie van LNV keurde dit besluit goed. 

Dit betekent dat we in totaal € 750.000,- terugbetalen aan bedrijven die van de exportcertificering gebruik maakten. Hoeveel u krijgt terugbetaald, bepalen we naar rato van het bedrag dat u betaalde voor exportcertificering. Hierbij hanteren we een ondergrens van € 50,-. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan ontvangt u in week 13 een creditnota.
 
 
29 maart geen inspecties vanaf 12.00 uur
Dinsdag 29 maart is er
’s middags een personeelsbijeenkomst voor Naktuinbouw-medewerkers. Vanwege de coronamaatregelen hebben we dit al meerdere keren moeten uitstellen. Daarom willen we nu uiteraard dat alle medewerkers erbij kunnen zijn. Dat houdt in dat we dinsdag vanaf 12.00 uur niet of nauwelijks inspecties uitvoeren. Verplaats daarom de benodigde inspecties naar andere dagen en/of tijdstippen. Ook de planning is vanaf 12.00 uur niet meer bereikbaar. Bedankt voor uw begrip en medewerking.
 
 
 
Aanvragen inspecties tijdens feestdagen
Op Eerste Paasdag (17 april) en Eerste Pinksterdag (5 juni) voeren we geen inspecties uit.

Op Tweede Paasdag (18 april), Koningsdag (27 april), Hemelvaartsdag (26 mei) en op Tweede Pinksterdag (6 juni) voeren wij inspecties uit van 08.30 tot 16.30 uur.

Dien uw aanvraag uiterlijk een werkdag eerder en voor 12.00 uur in. Bevestig dit ook per e-mail aan planning@naktuinbouw.nl.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vraag inspecties op tijd aan
Met ingang van de Brexit is het aantal inspecties fors toegenomen. Een efficiënte inzet van onze keurmeesters is dan ook noodzakelijk om alle aanvragen op gewenste tijden uit te voeren en zo min mogelijk oponthoud te veroorzaken voor de exporteurs. Dat kunnen we echter alleen samen doen. Vraag inspecties daarom op tijd aan.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tips e-CertNL

In deze nieuwsbrief drie tips over e-CertNL:
  1. Vermelding gebied of productieplaats in de bijschrijving
  2. Bij exportcertificaten worden de aantallen regelmatig meerdere keren vermeld
  3. Machtigen e-CertNL

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meloidogyne enterolobii vanaf 11 april 2022 Q-organisme
Meloidogyne enterolobii, een tropische wortelknobbelnematode, is vanaf 11 april 2022 een quarantaine-organisme. Er gelden (nog) geen bijzondere eisen bij afgifte van het plantenpaspoort, maar alle bedrijven die tropische planten importeren lopen een risico dat deze nematode wordt gevonden op hun bedrijf
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe importeisen voor planten voor opplant
Vanaf 11 april 2022 komen er voor een groot aantal planten 'bestemd voor opplant' eisen bij voor import uit één of meerdere landen.
De wijzigingen hebben te maken met nieuwe quarantaine-organismen, en met strengere eisen voor een aantal bestaande quarantaine-organismen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging rondom beveiligingssleutel
9 maart is er een wijziging geweest rondom de beveiligingssleutel. Voor de noodprocedure is de functionaliteit ‘wijzig wachtwoord noodprocedure’ gemaakt. Het wachtwoord en de beveiligingssleutel zijn nu hetzelfde. Aan de bestaande gegevens wordt dus niets gewijzigd. Op een later tijdstip wordt er voor het gebruik van de webservices (berichtenboek) een aparte beveiligingssleutel-procedure gemaakt.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Keurmeester gezocht
Wij zoeken een keurmeester Fytosanitaire zendingsinspecties (FZI) voor de regio West-Nederland. Als keurmeester FZI voer je import- en exportinspecties uit op teeltmateriaal, zaden en planten van diverse gewassen. Ook voer je exportbemonsteringen en monitoringsopdrachten uit.
Heb je ervaring met plantenziekten? Ben je initiatiefrijk, zelfstandig, besluitvaardig en leergierig? Dan is deze functie is iets voor jou!
 
Vacature >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram