Hoe complex is het Ralstonia solanacearum-soortencomplex?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
Creditnota afdeling Keuringen
De jaarrekening van 2021 is vastgesteld. Daaruit bleek dat de opbrengsten uit 'Groenten' voor de afdeling Keuringen hoger waren dan eerder begroot.
Het bestuur van Naktuinbouw besloot om dat verschil met terugwerkende kracht éénmalig over 2021 terug te betalen. Het ministerie van LNV keurde dit besluit goed.

Dit betekent dat we de groentensector in totaal € 700.000,- terugbetalen. Hoeveel u krijgt terugbetaald, bepalen we naar rato van de omzetbijdrage die u in 2021 betaalde. Hierbij hanteren we een ondergrens van € 100,-. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan ontvangt u in week 12 een creditnota. 
 
 
Per 1 april 2022 aangepaste eisen voor etiketten behandelde zaaizaden
Vanaf 1 april 2022 moeten de etiketten van zaaizaden die zijn behandeld met een gewasbeschermingsmiddel aan de voorwaarden van de nieuw opgestelde nationale werkwijze voldoen. Zo kunnen bedrijven en particulieren de zaden op een veilige manier zaaien. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Hoe complex is het Ralstonia solanacearum-soortencomplex?
Bruinrot in aardappel, Ralstonia-verwelkingsziekte in roos of Pelargonium. Deze ziekten worden veroorzaakt door bacteriën die behoren tot het Ralstonia solanacearum soortencomplex (RSSC). Voor diverse gewassen is een toets ontwikkeld en goedgekeurd door de NNWA voor toetsing op R. solanacearum en R. pseudosolanacearum.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Verbetersessie digitale teeltaangifte
Op woensdag 23 februari hadden wij een verbetersessie over de digitale teeltaangifte met Rijk Zwaan. In deze sessie zijn er diverse verbeteringen aangedragen voor dit proces. Via deze weg informeren wij u wat wij gaan aanpassen. Vanzelfsprekend bent u vrij deze informatie intern te delen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kennispodium Eigenschappen & Identiteit met DNA
Op dinsdagmiddag 26 april organiseert Naktuinbouw weer een kennispodium voor geregistreerde bedrijven en bestuurders. Diverse sprekers nemen u mee in het DNA van ziekteverwekkers, het voorspellen van fenotypen, inbreuk, diagnostiek, mutantenonderzoek en nog veel meer. Kom ook!
 
Inschrijven >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
NVWA: pas geen cross-protectie toe tegen ToBRFV
Het opzettelijk infecteren van tomatenplanten met een ‘milde variant’ van ToBRFV (= cross-protectie) is niet toegestaan. Het virus heeft een Q-status in de EU. De NVWA roept tomatentelers dan ook met klem op geen cross-protectie tegen ToBRFV toe te passen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Zorg dat percelen vrij zijn van knolcyperus
Gaat u op zoek naar nieuwe percelen voor uw teelt in de komende jaren? Ga dan na of de percelen die u op het oog heeft vrij zijn van knolcyperus.

Bezoek de beoogde percelen en kijk of ze vrij zijn van knolcyperus. Of vraag de teelthistorie op.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging Bremia-isolaten in CPVO-protocol sla vanaf april
In april 2022 wordt een nieuwe versie van het CPVO-protocol sla gepubliceerd. Daarin zijn enkele wijzigingen opgenomen voor de Bremia-isolaten. Het isolaat Bl:36 wordt opgenomen in het protocol en enkele verplichtingen van andere isolaten vervallen.

Lees in het hele bericht wat de specifieke wijzigingen zijn.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging in de algemene inlevereisen, zaadbehandeling
De tabel 'Acceptatie ontsmettingsmiddelen op zaad Rassenonderzoek' is gewijzigd als gevolg van de uitkomst van het CPVO-project over priming van zaden. Voor de gewassen aubergine en tomaat onderstam is geprimed zaad toegestaan. Het is niet meer nodig om het geprimed zaad in zeer kleine verpakkingen aan te leveren.
 
Naar tabel >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Gewijzigde verwachte datum eindrapport sla
Met ingang van komend seizoen wordt de verwachte datum eindrapport voor alle aanmeldingen in sla 31 maart.
Hiermee wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen de rubrieken voor in 'de kas' of in 'de vollegrond'. Deze uniformiteit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt dat eindrapporten onbedoeld te laat verstuurd worden.
 
 
 
 
Gewijzigde TQ's venkel en artisjok
De TQ van venkel en artisjok is aangepast. 
  • Er zijn twee kenmerken toegevoegd aan de TQ Venkel. Dit zijn kenmerk 9 'Leaf; curvature of tip' en kenmerk 11 'Only varieties with grumolo; Time of grumolo maturity'.
  • Kenmerk 34 'Outer bract: reflexing of tip' is verwijderd van de TQ Artisjok.
Naar TQ's >
 
 
 
8 april:
Working with the Digital Seed Atlas
Do you need to identify seeds for your work, but is the use of a digital seed atlas new to you? Then follow the introduction training 'Working with the digital seed atlas' on 8 April.
Depending on the corona measures, we provide this training in class or online (MS Teams). 
 
Read more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
2 mei start opleiding Bedrijfshygiëne
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen. De opleiding start op 2 mei.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
9 mei start opleiding Bemonstering van zaden
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen van een betrouwbaar en representatief monster. De theorie is online, de praktijk bij Naktuinbouw. De opleiding start 9 mei. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
8 juni start opleiding Veldinspectie plantaardig uitgangsmateriaal
In deze opleiding op 8 juni maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen met betrekking tot een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
20 september start opleiding Zaadanalyse
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen? De opleiding Zaadanalyse biedt het u vanaf 20 september.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij zoeken een: 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles 
Read more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram