Informatiesessie BOOT op 22 februari 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Nieuwe importeisen
Vanaf 11 april 2022 komen er voor een groot aantal planten 'bestemd voor opplant' eisen bij voor import uit één of meerdere landen. De wijzigingen hebben te maken met nieuwe quarantaine-organismen, en met strengere eisen voor een aantal bestaande quarantaine-organismen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe planten-paspoorteisen
Vanaf 11 april 2022 gelden er nieuwe eisen voor de afgifte van het plantenpaspoort. Er zijn nieuwe eisen geformuleerd vanwege quarantaine-organismen en vanwege RNQP’s. Er zijn daarnaast ook nieuwe importeisen van kracht.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bemonstering onder officieel toezicht (BOOT)
BOOT is ontwikkeld omdat sinds 1 januari 2022 de bemonstering van tomatenzaden en paprikazaden zonder autorisatie niet langer is toegestaan, wanneer de toetsuitslagen nodig zijn voor een officiële verklaring (afgifte plantenpaspoorten en exportcertificering).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Heeft u vragen over de module BOOT?
Op dinsdag 22 februari is er van 09.00 - 10.00 uur een informatiesessie via MS Teams over de module BOOT. In deze sessie kunt u al uw vragen stellen over deze module. Ook de NVWA sluit aan om uw vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via onderstaande knop. 
 
Aanmelden>
 
 
 
Diverse TQ's gewijzigd
Om nog efficiënter te kunnen zoeken naar vergelijkende rassen voor ingediende aanvragen, zijn er een aantal TQ's aangepast. Het gaat om de TQ's van asperge, blad- en bleekselderij en knolselderij.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe versie Toelichting TQ's
Bij het indienen van een aanvraag voor toelating en/of kwekersrecht bij de Raad voor plantenrassen is het insturen van een TQ verplicht. De toelichting kan u ondersteunen bij het invullen. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Eerste training Export zaaizaden start 16 februari
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden? Volg dan onze nieuwe training Export zaaizaden.
De eerste training heeft u net gemist, maar geef uw interesse aan en we plaatsen u op een wachtlijst. We plannen zo snel mogelijk een nieuwe datum in.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Werken met de digitale Zadenatlas
Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een digitale zadenatlas nieuw voor u? Volg dan op 23 maart de introductietraining 'Werken met de digitale zadenatlas'.
Deze training verzorgen we afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen klassikaal of online (MS Teams).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Wegwijs in kwekersrecht en toelatingsonderzoek
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam? Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 24 maart. De training is voor mensen in de tuinbouwsector die betrokken zijn bij procedures voor kwekersrecht en toelatingsonderzoek.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Bemonstering van zaden
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen van een betrouwbaar en representatief monster. De theorie is online, de praktijk bij Naktuinbouw. De opleiding start 9 mei 2022. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Veldinspectie plantaardig uitgangsmateriaal
In deze opleiding op 8 juni maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen met betrekking tot een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Onze vacatures
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles 
Read more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram