Let op onkruid bij import planten met wortel | Bemonstering onder officieel toezicht (BOOT)
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export 
 
Nieuwe regeling voor toetsing van zaaizaden voor exportcertificering
Om de verspreiding van schadelijke organismen te voorkomen stellen landen fytosanitaire eisen aan plantaardige producten. De afwezigheid van schadelijke organismen in exportzendingen van zaaizaden kan vaak worden onderbouwd met een laboratoriumtoets. De overbruggingsregeling om gebruik te kunnen maken van toetsuitslagen van buitenlandse laboratoria loopt op 1 januari 2023 af. Deze regeling wordt vanaf nu geleidelijk vervangen door een definitieve regeling. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Let op onkruid bij import planten met wortel
Het is niet altijd direct zichtbaar. Met planten met wortels kunnen ook ongewenste gasten mee-reizen. Een voorbeeld van een ongewenste gast is onkruid. Onkruid zorgt voor extra handel-ingen om dit te verwijderen. Daarnaast kan het betreffende onkruid ook een invasieve exoot zijn. Een aantal invasieve exoten mag u niet in bezit hebben, in handelen, kweken, transporteren of importeren. Let dus op wat u op uw bedrijf binnen krijgt. Heeft de keurmeester het vermoeden dat er op uw bedrijf sprake is van een invasieve exoot? Dan geeft de keurmeester dit door aan de NVWA.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bemonstering onder officieel toezicht (BOOT)
BOOT is ontwikkeld omdat vanaf 1 januari 2022 de bemonstering van tomatenzaden en paprikazaden zonder autorisatie niet langer is toegestaan als de toetsuitslagen nodig zijn voor een officiële verklaring (afgifte plantenpaspoorten en exportcertificering).

Naktuinbouw ontwikkelde de nieuwe BOOT-module in samenwerking met de NVWA.
Op dit moment is de toepassing beperkt tot bemonstering van tomaten- en paprikazaden voor officiële toetsing op ToBRFV. De module geldt dus niet voor andere gewassen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Drie aandachtspunten export naar VK
Exporteert u naar het Verenigd Koninkrijk? Houd dan rekening met de volgende drie aandachtspunten:
1. Xylella fastidiosa waardplanten uit andere EU-landen
2. Pre-exportcertificaten
3. Vermelding gebied of productieplaats in de bijschrijving
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Waardplanten Xylella fastidiosa VK
Wilt u dat uw bedrijf in 2022 aan de toetsverplichtingen voldoet voor alle Lavandula spp en Rosmarinus officinalis (Syn Salvia rosmarinus) en (weer) in het register komt? Meld u dan tijdig aan voor bemonstering op Xylella fastidiosa om in dit register te komen of blijven.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vier aandachts-punten e-CertNL
In deze nieuwsbrief vier aandachtspunten over e-CertNL:
1. Vermelding gebied of productieplaats in de bijschrijving
2. Bij boomkwekerij exportcertificaten worden de aantallen regelmatig meerdere keren vermeld
3. Noodprocedure e-CertNL
4. Adresboekje afgifteplaats 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw: training Export zaaizaden
Wilt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden? Volg dan onze nieuwe training Export zaaizaden.
De training op 16 februari zit momenteel vol. Geef uw interesse aan en we plaatsen u op een wachtlijst. We plannen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum in. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram