Nieuw: training Export Zaaizaden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Aanscherping eisen bemonstering voor ToBRFV-toetsen
De NVWA vraagt bedrijven zich voor te bereiden op de gevolgen van EU-noodmaatregelen voor zaden van tomaat en paprika. Vanaf 1 januari 2022 wordt strikt gehandhaafd op de eisen aan bemonstering voor toetsing op Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw: training Export zaaizaden
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit doet u via e-CertNL.
Daarnaast moet worden voldaan aan de eisen die derde landen stellen en moet er met veel zaken rekening gehouden worden.
In de training op 19 januari 2022 krijgt u meer inzicht in het proces van exportcertificering van groente- en bloemzaden. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Herinnering: herregistratie voor 31 december aanmelden
De registratie van groente- en landbouwrassen loopt volgens de wet na tien jaar af. De Raad voor plantenrassen biedt vanaf 2022 de mogelijkheid om deze rassen te herregistreren. De uiterste, wettelijke, aanmelddatum voor herregistratie is 31 december 2021. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Deadline blijft 31 december 2021 voor herregistratie
De Raad voor plantenrassen houdt zich aan de wettelijke termijn van 31 december 2021 voor herregistratie van groente- en landbouwgewassen. Aanvragen voor herregistratie die buiten deze termijn worden ontvangen worden niet meer in behandeling genomen en gaan de schrappingsprocedure in.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleidingen en trainingen in 2022
Wij bieden een breed scala aan van vaktechnische trainingen binnen de tuinbouwsector in een mix van klassikale- en online bijeenkomsten. Onze trainingen zijn praktijk- en ervaringsgericht en worden gegeven door deskundige trainers, onze experts in het werkveld. Naktuinbouw voert de trainingen uit zonder winstoogmerk met als doel om kennis binnen de tuinbouwsector te delen, te verbreden en te optimaliseren. Zó blijft Nederland mondiaal gezien toonaangevend op land- en tuinbouwgebied!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw: Engelstalige introductietraining over werken met de digitale zadenatlas
Moet u voor uw werk zaden gaan determineren, maar is het gebruik van een digitale zadenatlas nieuw voor u? Volg dan de online introductietraining 'Werken met de digitale zadenatlas'.
Op woensdag 9 februari 2022 bieden we deze voor het eerst Engelstalig aan. Op 23 maart 2022 kunt u de training ook in het Nederlands volgen. Na deze dag weet u hoe u een digitale zadenatlas kunt gebruiken.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Twee proeven in een jaar: wijzigingen
DUS-proeven voor toelating en/of kwekersrecht van groenterassen voert Naktuinbouw in twee onafhankelijke groeicycli uit. In veel gevallen kunnen we twee groeicycli uitvoeren in één kalenderjaar, bijvoorbeeld door een extra zaaidatum. Dit geeft een aanzienlijke versnelling van het DUS-onderzoek. Er is nu een wijziging voor augurk en komkommer, type Slicer.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wij zoeken collega's
Wij zijn altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen. Momenteel zoeken wij een:
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles 
Read more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram