Komt u ook naar ons volgende online kennispodium?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Update
digitale aangifte groentezaden
Begin 2021 startte Naktuinbouw met het digitaliseren van de teeltaangifte groentezaden. Als eerste brachten we een Excel-sjabloon uit, waardoor we de gegevens ook direct kunnen inlezen (fase 1). Momenteel testen we het ontvangen en verwerken van de digitale teeltaangifte (fase 2). De derde fase, rapport en rapportage, wordt uitgewerkt en gebouwd.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe toets Xanthomonas op auberginezaden
De sector heeft aangegeven behoefte te hebben om de afwezigheid van Xanthomonas euvesicatoria (Xeuv), Xanthomonas gardneri (Xgar), Xanthomonas perforans (Xper) en Xanthomonas vesicatoria (Xves) in zaden van aubergine te kunnen toetsen. Om de sector te ondersteunen heeft Naktuinbouw Laboratoria hiervoor een toets ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe RT-PCR toetsen voor exportzaden
We introduceren de nieuwe Taqman PCR’s om de aan- of afwezigheid van ArMV, TRV en TSV aan te tonen in zaden van tomaat, paprika, ui en biet.
Om de sector te ondersteunen, blijft Naktuinbouw Laboratoria nieuwe toetsen ontwikkelen. Deze toetsen kunnen ondersteunen voor de export van zaden door betrouwbaar de aan- of afwezigheid van pathogenen in zaad aan te tonen door middel van de Zaad-Extract PCR.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe RT-PCR toetsen voor plantmateriaal tuinbouwgewassen
We introduceren nieuwe RT-PCR’s voor detectie van AMV, ArMV, BBWV1-2, CLRV, HVX, NXV, RpRSV, TBRV/BRSV en TSV in bladmateriaal van tuinbouwgewas-sen. Naktuinbouw Laboratoria blijft de sector ondersteunen door nieuwe toetsen te ontwikkelen die helpen bij diagnose van planten met symptomen of juist het controleren op en garanderen van vrijheid van bepaalde virussen.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Komt u ook naar ons online kennispodium?
Op donderdagmiddag 11 november laten diverse sprekers online de ontwikkelingen en toepassingen zien van nieuwe visioning technieken. Hoe kunnen we camera's gebruiken voor het beoordelen van planten of inzetten bij het beschrijven van rassen? Hoe kunnen sensoren ons helpen in de teelt? En hoe verwerk je eigenlijk al die data? Zet 11 november alvast in uw agenda en houd onze website in de gaten voor meer informatie.
 
 
 
Opleiding Zaadanalyse
Wil jij meer weten over kiemkrachtonderzoek, de toets bruikbare planten en vigour-bepalingen? Er is nog plek voor je in module 4 en 5 van de opleiding Zaadanalyse.
  • Module 4 Kiemkrachtonderzoek en Toets Bruikbare Planten: 2, 9 en 16 november 2021
  • Module 5 Vigourbepalingen: 23 november 2021
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
12 januari 2022 start de opleiding Bemonstering van zaden
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen van een betrouwbaar en representatief monster. De theorie is online, de praktijk bij Naktuinbouw. De opleiding start 12 januari 2022. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
13 januari 2022 start de opleiding Bedrijfshygiëne
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen.
De opleiding start op 13 januari 2022. Er zijn nog twee opleidingsplekken beschikbaar.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram