Wijzigen of annuleren aanvraag exportinspectie | OECD Certificering voor het VK voortaan verplicht voor bosbouwkundig teeltmateriaal
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
VK stelt nieuwe grenscontroles
voor EU-producten uit
De Britse overheid stelt de verwachte invoering van verplichte certificaten voor agrofood- en visserijproducten uit naar 1 juli 2022. We hebben onze website hierop aangepast.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Beperkte beschikbaarheid 18 november
Op donderdag 18 november is de jaarlijkse bijeenkomst Keuringen Naktuinbouw. We streven ernaar zo veel mogelijk medewerkers van de afdeling Keuringen te laten aansluiten. Zij worden tijdens deze bijeenkomst bijgepraat over actualiteiten en ontwikkelingen. Ook de planning en administratie is minimaal beschikbaar deze dag. We willen u dan ook verzoeken voor deze dag geen inspecties aan te vragen.

 
 
 
Wijzigen of annuleren aanvraag exportinspectie
U vraagt uw exportinspecties aan in e-CertNL. Het wijzigen of intrekken van de inspectie-aanvraag vraagt u nu per telefoon en/of per e-mail bij onze planningsmedewerkers aan. Vanaf 1 oktober 2021 kunt u wijzigingen en annuleringen alleen nog doorgeven via het digitale formulier op onze website. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
OECD Certificering voor VK verplicht
Exporteert u bosbouwkundig teeltmateriaal (zaden en planten) van (één van de) 46 richtlijnsoorten en kunstmatige hybriden van Populus naar het Verenigd Koninkrijk? En is het bedoeld voor bosbouwkundige doeleinden? Dan moeten deze voorzien zijn van een OECD-herkomstcertificaat.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
China scherpt de regels aan
Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum naar China exporteren? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' staat. China accepteert geen import van waardplanten van P. ramorum afkomstig van bedrijven die niet in dit register staan vermeld. Ook niet als u al 'in de wacht' staat.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Gebruik van pre-exportcertificaat als exportdekking
Het pre-exportcertificaat is een document waarmee lidstaten fytosanitaire informatie met elkaar uitwisselen. Een Nederlands pre-exportcertificaat wordt opgemaakt in e-CertNL.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Actualiteiten
e-CertNL
In deze nieuwsbrief twee lopende actualiteiten:
  1. Nieuw exporteiskenmerk voor snijbloemen en potplanten: STAMOMTREK
  2. Aanpassingen model 1 en model 20 uitgesteld
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bonus-malussysteem vaste planten 
Binnen de export van vaste planten wordt al jaren gewerkt met een bonus-malussysteem. De resultaten van de eerdere exportkeuringen zijn van invloed op de steekproefgrootte. Met ingang van 1 oktober 2021 is dit niet meer van toepassing. De werkwijze en steekproef zijn dan gelijk aan die we hanteren bij de exportinspecties in de boomkwekerijproducten. 
 
 
 
 
Traceerbaarheids-code potplanten verplicht
Vanaf 31 december 2021 is een traceerbaarheidscode op het plantenpaspoort vereist voor potplanten van Citrus, Coffea, Lavandula dentata, Nerium oleander, Olea europea, Polygala myrtifolia en Prunus dulcis. De traceerbaarheidscode is een code die tracering binnen de eigen bedrijfsadministratie mogelijk maakt. Op het plantenpaspoort zet u de code achter de letter C. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
CITES-uitvoervergunning
Met vergunningen en certificaten wordt de (commerciële) handel van meer dan 30.000 beschermde soorten planten en dieren gereguleerd. Voor een deel van deze 30.000 soorten kan het fytosanitair certificaat als CITES-uitvoervergunning dienen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Landbouwraden in het buitenland
Het landbouwattachénetwerk staat klaar voor bedrijven en ondernemers uit de agrarische sector. Heeft u problemen rondom import of export in een derde land? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger van de landbouwraad. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram