China scherpt regels aan | Zorg dat teeltpercelen vrij zijn van knolcyperus
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
VK stelt nieuwe grenscontroles voor EU-producten uit
De Britse overheid stelt de verwachte invoering van verplichte certificaten voor agrofood- en visserijproducten uit naar 1 juli 2022. De volledige douaneaangifte en douanecontroles aan de grens worden ongewijzigd ingevoerd per 1 januari 2022.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
OECD Certificering voor VK verplicht
Exporteert u bosbouwkundig teeltmateriaal van (één van de) 46 richtlijnsoorten en kunstmatige hybriden van Populus naar het Verenigd Koninkrijk? En is het bedoeld voor bosbouwkundige doeleinden? Dan moeten deze voorzien zijn van een OECD Certificate of Provenance. Het gaat hierbij uitsluitend om zaden en planten, dus géén spillen en/of laanbomen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
China scherpt de regels aan
Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum naar China exporteren? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' staat. China accepteert geen import van waardplanten van P. ramorum afkomstig van bedrijven die niet in dit register staan vermeld. Ook niet als u al 'in de wacht' staat.
 
Lees meer >
 
Facebook LinkedIn
 
 
Zorg dat percelen vrij zijn van knolcyperus
Gaat u op zoek naar nieuwe percelen voor uw teelt in de komende jaren? Ga dan na of de percelen die u op het oog heeft vrij zijn van knolcyperus. 

Bezoek de beoogde percelen en kijk of ze vrij zijn van knolcyperus. Of vraag de teelthistorie op.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Herregistratie van start in 2022
Herregistratie is een wettelijke taak die de Raad voor plantenrassen vanaf 2022 actief gaat uitvoeren. De registratie van groente- en landbouwrassen loopt volgens de wet na tien jaar af. De raad geeft vanaf 2022 de mogelijkheid om deze rassen te herregistreren. Het doel hiervan is om de handelspositie van deze rassen nogmaals met een termijn van tien jaar te verlengen. 
Een ras komt alleen in aanmerking voor herregistratie als het 'in stand wordt gehouden'.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwekersrecht van o.a. houtige gewassen van 25 naar 30 jaar
Het Europees Parlement stemde op 13 september 2021 in met het voorstel om de Europese kwekersrechtbescherming voor bloembollen, asperges en houtige gewassen met vijf jaar te verlengen naar een periode van dertig jaar. Deze extra beschermingsduur is nodig om investeringen te kunnen blijven doen voor het ontwikkelen van betere en duurzamere rassen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleidingen

Naktuinbouw biedt verschillende praktijkgerichte trainingen aan voor de sector Boom-kwekerij. Schrijf nu al in voor bijvoorbeeld:

Kwaliteit van boomkwekerij-producten: assortiment ingangscontrole | Naktuinbouw

Voor het eerst betrokken bij procedures voor kwekersrecht- en toelatingsonderzoek? Met deze praktische training leert u de ins & outs:

 
Meer opleidingen  >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Het aanbod van banen varieert gedurende het jaar, maar we zijn continu in beweging. Dus altijd op zoek naar ervaren mensen en jong talent die ons binnen de verschillende disciplines kunnen helpen.

Ken je of ben je een initiatiefrijke, zelfstandige management-assistent? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Wij zoeken voor een tijdelijke periode (4-6 maanden) een managementassistent voor onze afdeling Rassenonderzoek.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verkoopfacturen en creditnota voortaan via een no-reply e-mailadres
Vanaf 27 september 2021 versturen wij alle verkoopfacturen en creditnota’s vanuit een no-reply e-mailadres.
  • Heeft u vragen over de inhoud van de factuur? Neem dan contact op met de betreffende afdeling. De contactgegevens van deze afdeling staan op de factuur vermeld.
  • Heeft u vragen over de betaling van een factuur? Neem dan contact op met de debiteurenadministratie. U bereikt ons op telefoonnummer (071) 332 61 15 of via debiteuren@naktuinbouw.nl.
U kunt wijzigingen van uw e-mailadres of NAW-gegevens aan ons doorgeven via crmdatabeheer@naktuinbouw.nl. 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram