Nieuwe laboratoriumtoetsen ontwikkeld
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
VK stelt nieuwe grenscontroles voor EU-producten uit
De Britse overheid stelt de verwachte invoering van verplichte certificaten voor agrofood- en visserijproducten uit naar 1 juli 2022. De volledige douaneaangifte en douanecontroles aan de grens worden ongewijzigd ingevoerd per 1 januari 2022.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Herregistratie van start in 2022
Herregistratie is een wettelijke taak die de Raad voor plantenrassen vanaf 2022 actief gaat uitvoeren. De registratie van groente- en landbouwrassen loopt volgens de wet na tien jaar af. De raad geeft vanaf 2022 de mogelijkheid om deze rassen te herregistreren. Het doel hiervan is om de handelspositie van deze rassen nogmaals met een termijn van tien jaar te verlengen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
EU-database meloenrassen
Om het DUS-onderzoek voor kwekersrecht en toelating van nieuwe rassen nog efficienter te doen is er nu een database met ruim 2.500 foto’s, 1.500 officiële rasbeschrijvingen en 3.300 werkbeschrijvingen van rassen (inclusief dubbelingen). 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe virussen in komkommer
De laatste tijd is er veel nieuws rond virusdreigingen in de komkommerteelt. Ook bij Naktuinbouw Laboratoria Diagnostiek krijgen wij veel komkommermonsters met virusbeelden voor onderzoek. 

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe toetsen voor zaden van komkommer-achtigen en wortel
Naktuinbouw Laboratoria ontwikkelde diverse nieuwe toetsen om de sector te ondersteunen, vooral voor de export. Deze maand introduceren we nieuwe toetsen om de aan- of afwezigheid van Fusarium oxysporum en Phoma spp. op zaden van wortel te kunnen toetsen en Alternaria cucumerina op zaden van komkommerachtigen. 

Hierbij leggen we de zaden uit op semi-selectieve media en beoordelen we na groei of er kenmerkende structuren zijn die wijzen op de aanwezigheid van het pathogeen. Een kennisintensief en tijdrovend werk voor onze specialisten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe Zaad-Extract toetsen voor tomaat en paprika 
Voor export is er de behoefte om de afwezigheid van Clavibacter michiganensis subsp. sepodonicus (Cms) en Ralstonia solanacearum (Rsol) op zaad van tomaat en paprika te kunnen toetsen. We ontwikkelden hiervoor nieuwe toetsen om de sector hierbij te ondersteunen. Voor al deze toetsen hebben we gekozen voor de snelle, betrouwbare en gevoelige Zaad-Extract PCR-methode (ZE-PCR).

Tevens ontwikkelden en valideerden we een protocol van Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) op paprika. Voor detectie van CMM ontwikkelden en valideerden we ook een uitplaattoets. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kans op verspreiding van pospiviroïden zoals PSTVd via zaad is erg klein
Samen met zaadbedrijven en de NVWA deed Naktuinbouw onderzoek naar de verspreiding van pospiviroïden via besmet zaad. Hieruit blijkt dat de kans dat PSTVd en andere pospiviroïden via zaden verspreidt wordt nihil tot heel klein is. Het is veel waarschijnlijker dat verspreiding van deze pospiviroïden via besmette planten en vruchten gebeurt. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwekersrecht van bloembollen, asperges en houtige gewassen nu 30 jaar
Het Europees Parlement stemde op 13 september 2021 in met het voorstel om de Europese kwekersrechtbescherming voor bloembollen, asperges en houtige gewassen met vijf jaar te verlengen naar een periode van dertig jaar. Deze extra beschermingsduur is nodig om investeringen te kunnen blijven doen voor het ontwikkelen van betere en duurzamere rassen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Accreditatie opnieuw toegekend
Bureau Erkenningen accrediteert onze kennisbijeenkomsten Bedrijfshygiëne opnieuw met twee jaar. Volgt u in de komende twee jaar de opleiding of training Bedrijfshygiëne? Dan telt deze mee voor het verlengen van uw gewasbeschermingslicentie (thema Teelt). 
Heeft u interesse om de opleiding of training te gebruiken voor het verlengen van uw gewas-beschermingslicentie? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Zadendeterminatie krijgt verdiepende modules in 2022
Recent is het herziene en uitgebreide handboek voor determinatie van zaden en vruchten verschenen. In de opleiding Zadendeterminatie wordt het handboek gebruikt als lesmateriaal. De nieuwe editie bevat elf extra familie-beschrijvingen. Voor het behandelen van de extra families in het boek zijn vier nieuwe modules in voorbereiding voor 2022.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verkoopfacturen en creditnota voortaan via een no-reply e-mailadres
Vanaf 27 september 2021 versturen wij alle verkoopfacturen en creditnota’s vanuit een no-reply e-mailadres.
  • Heeft u vragen over de inhoud van de factuur? Neem dan contact op met de betreffende afdeling. De contactgegevens van deze afdeling staan op de factuur vermeld.
  • Heeft u vragen over de betaling van een factuur? Neem dan contact op met de debiteurenadministratie. U bereikt ons op telefoonnummer (071) 332 61 15 of via debiteuren@naktuinbouw.nl.
U kunt wijzigingen van uw e-mailadres of NAW-gegevens aan ons doorgeven via crmdatabeheer@naktuinbouw.nl
 
Overview English articles 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram