Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
 
 
Xylella-beperking opgeheven na afronding NVWA-inspectie
Na een melding van Portugal dat rozemarijnplanten uit een met Xylella fastidiosa besmette partij aan twee Nederlandse bedrijven waren geleverd, heeft de NVWA inspecties en tracering uitgevoerd. Op dit moment zijn van deze partij geen planten meer in Nederland en op de betrokken bedrijven zijn geen cicaden gevonden die Xylella kunnen overbrengen. Dit betekent dat gebiedsafbakening niet nodig is en dat alle beperkende maatregelen door de NVWA zijn opgeheven.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Traceerbaarheids-code potplanten verplicht
Vanaf 31 december 2021 is een traceerbaarheidscode op het plantenpaspoort vereist voor potplanten van Citrus, Coffea, Lavandula dentata, Nerium oleander, Olea europea, Polygala myrtifolia en Prunus dulcis.

De traceerbaarheidscode is een code die tracering binnen de eigen bedrijfsadministratie mogelijk maakt. Denk daarbij aan een uniek partijnummer of aan het nummer dat op het leveranciersdocument staat. Op het plantenpaspoort zet u de code achter de letter C.
 
Lees meer >
 
 
 
Nieuwe Taqman PCR virus-toetsen freesia
In het continue proces van kwaliteitsverbetering van toetsen heeft Naktuinbouw een nieuwe Taqman PCR-toets ontwikkeld voor virussen in freesia.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Verbouwing laboratoria afgerond
Het afgelopen jaar heeft Naktuinbouw zowel het laboratorium van Research & Development (R&D) als het Toetslaboratorium verbouwd.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kunstmatige intelligentie tilt kwekersrecht-onderzoek naar hoger niveau
Het project MODOMA van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen gebruikt kunstmatige intelligentie om beelden te interpreteren. Naktuinbouw en Floricode leveren een groot aantal rasbeschrijvingen en foto’s van rozen en gerbera’s, waarmee de software wordt getraind. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Zadendeterminatie krijgt verdiepende modules in 2022
Recent is het herziene en uitgebreide handboek voor determinatie van zaden en vruchten verschenen. In de opleiding Zadendeterminatie wordt het handboek gebruikt als lesmateriaal. De nieuwe editie bevat elf extra familie-beschrijvingen. Voor het behandelen van de extra families in het boek bereiden we vier nieuwe modules voor. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe editie Naamlijsten beschikbaar
De nieuwe Naamlijsten houtige gewassen en vaste planten zijn uit. In de nieuwe edities (2021-2025) zijn circa 17.000 nieuwe namen toegevoegd.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vacatures
Openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en eigen ontwikkeling. Dat vinden wij belangrijk.

Wil jij ook bij ons werken? Wij zoeken nog een:
- Manager Laboratoria
Relatiebeheerder Laboratoria
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
7 oktober: Zadendeterminatie
Heeft u weleens te maken met ‘andere zaden’ tussen uw zaadpartijen? Wilt u een systematiek leren om deze zaden snel te determineren?
Volg dan de training Zadendeterminatie. U leert in deze training over de bouw van vruchtwijze, vrucht en zaad en oefent in het determineren met zaadmengsels. De training start op 7 oktober. Er zijn nog enkele opleidingsplekken beschikbaar.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
11 oktober: Validatie & Kwaliteitsmonitoring
Validatie in de land- en tuinbouw-sector neemt een steeds belangrijkere plaats in als instrument om de kwaliteit van laboratorium-toetsen te waarborgen. Hoe betrouwbaar is mijn toets? Kan ik de kwaliteit van mijn analyses garanderen? Hoe beperk ik de risico’s? In het seminar Validatie en Kwaliteitsmonitoring (start 11 oktober) krijgt u antwoord op deze vragen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
24 maart 2022: Wegwijs in kwekersrecht
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam?

Dit en meer leert u in de online training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 24 maart 2022. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
13 januari 2022: opleiding Bedrijfshygiëne
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen. De opleiding start op 13 januari 2022.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram