Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
Evaluatie Brexit
Afgelopen periode hebben we circa 325 bedrijven die in de afgelopen maanden exportinspecties voor VK aanvroegen een enquêteformulier gestuurd. Het formulier bestond uit twee onderdelen:
  1. Hoe heeft u de samenwerking met en dienstverlening van Naktuinbouw ervaren?
  2. Enkele vragen over uw verwachtingen komende perioden
Ruim 80 bedrijven vulden deze enquête in. In dit bericht delen we de uitkomsten met jullie. Ook gaan we aan de slag met de opmerkingen, kritiekpunten en verbeterpunten uit de enquête.
Lees meer >
 
 
 
Wijzigen of annuleren aanvraag exportinspectie
U vraagt uw exportinspecties aan in e-CertNL. Het wijzigen of intrekken van de inspectie-aanvraag vraagt u nu per telefoon en/of per e-mail bij onze planningsmedewerkers aan. Vanaf 1 oktober 2021 kunt u wijzigingen en annuleringen alleen nog doorgeven via het digitale formulier op onze website.
 
Lees meer >
 
 
 
Invullen exporteiskenmerken verplicht vanaf 1 oktober 2021
Vanaf 1 oktober 2021 is het bij alle aanvragen voor een exportcertificaat verplicht om de exporteiskenmerken in te vullen. Dit geldt in e-CertNL voor de sectoren Bomen en jonge planten (CBN), Bloembollen (CBB), Diverse producten fytosanitair (CFA) en Zaaizaden (CZZ). Later dit jaar wordt dit ook doorgevoerd voor de sector Snijbloemen en potplanten (CST). 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
e-CertNL: model 1 en model 20 per 1 oktober 2021 aangepast
Het exportcertificaat model 1 en model 20 voor de sectoren Bomen en jonge planten, zaaizaden, snijbloemen en potplanten en bloembollen wordt per 1 oktober 2021 aangepast.

Wat zijn de aanpassingen?
 
Lees meer >
 
 
 
Tips e-CertNL
Naktuinbouw is de helpdesk voor de applicaties ‘bomen/jonge planten’ en ‘zaaizaden’. In deze nieuwsbrief twee tips:
  1. Als ik het certificaat print, komen de gegevens niet netjes in de daarvoor bestemde vakken.
  2. In het systeem moet ik op verschillende plaatsen een datum invullen. Wat is het verschil?
 
Lees meer >
 
 
 
Oproepen documenten
(per e-mail)
Sommige aanvragen in CBN (en CKB) zijn groot en bevatten veel orderregels. Dat maakt dat het oproepen van de documenten lang duurt en zelfs soms niet lukt. Daarnaast kan de gebruiker het systeem tijdens dit wachten niet gebruiken. Hier is een oplossing voor ontwikkeld.
 
Lees meer >
 
 
 
Export zaden Brassicaceae-familie naar Verenigde Staten
Er zijn wat aanpassingen in het systeem gedaan voor de export van zaden van de Brassicaceae-familie richting de Verenigde Staten. U moet nu ook verplicht aangeven naar welke staat de zending gaat.
 
Lees meer >
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram