Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Aanscherping noodmaatregelen ToBRFV
Vanaf 26 januari zijn de noodmaatregelen aangescherpt door de Europese Commissie. De aangescherpte maatregelen gelden voor zowel import als intern verkeer van tomaten- en paprikazaad. Ze vullen de maatregelen van september 2020 aan. 

De belangrijkste wijziging is dat alle partijen tomaten- en paprikazaad die vanaf 31 maart 2021 in het verkeer worden gebracht, getoetst moeten zijn met PCR. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
VK: vanaf 1 april 2021 meer producten inspectie- en  certificaatplichtig
Tot 1 april 2021 zijn niet alle plantaardige producten inspectie- en certificaatplichtig voor het VK. Dit geldt alleen voor zaden van kastanje, paprika, tomaat, aardappel, zonnebloem, alfafa, uien, prei, pronkboon, snijboon, tuinboon, erwt, koolzaad, mosterd, soja en lijnzaad. Vanaf 1 april geldt voor (bijna) alle zaden dat er een fytosanitair certificaat opgemaakt moet worden. Dit als gevolg van de Brexit.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Uitzondering plantenpaspoort  bij zaad voor rassenonderzoek
U moet bij het in het verkeer brengen van plantenpaspoort-plichtige producten altijd zorgen dat het materiaal van een plantenpaspoort is voorzien. Dit geldt ook bij het aanleveren van plantmateriaal voor rassenonderzoek bij Naktuinbouw. Bij de levering van zaad voor rassenonderzoek hoeft u echter meestal geen plantenpaspoort toe te voegen.  
 
Lees meer >
 
 
 
Nieuw aanvraag-formulier toelating en kwekersrecht-verlening in NL 
Eerder meldden we al dat vanaf 1 maart de gewijzigde regeling voor bedrijfsproeven ingaat. Het aanvraagformulier is aangepast zodat u bij het indienen van uw aanvraag voor toelating direct de informatie over de bedrijfsproef kunt invullen. Wilt u vanaf 1 maart het aangepaste aanvraagformulier gebruiken? Het aanvraagformulier in de online module is hier ook op aangepast. 

 
 
 
Wijziging TQ Spinazie 
Het CPVO-protocol is aangepast. De Technische Vragenlijst (TQ) voor spinazie is daarom gewijzigd. Peronospora farinosa is gewijzigd in Peronospora effusa
U vindt de aangepaste TQ op de website van de Raad voor plantenrassen.
 
Naar TQ's >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer weten over plantenpaspoort?
We bundelden al bijna 50 vragen en antwoorden over het plantenpaspoort en de EU-Plantgezondheidsverordening op onze website. Recent vulden we de lijst weer aan. De kans is dus groot dat u hier het antwoord op uw vraag vindt.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Volgende online training e-CertNL op 11 maart
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL. 
Hoe dit overheidssysteem werkt leert u in de online training
e-CertNL op 11 maart 2021.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Online training over kwekersrecht- en toelatingsonderzoek
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam?

Dit en meer leert u in de online training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 25 maart 2021. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Ook opleiding Bemonstering van zaden online
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding op 10 en 12 mei (2x2 uur online) nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U leert hoe u een betrouwbaar en representatief monster neemt. Op 19 mei is het praktijkexamen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Plant Breeders' Rights start 3 mei online
De opleiding richt zich op de uitvoering van het kwekersrechtsysteem, gebaseerd op de UPOV-principes. Deelnemers delen online ideeën en ervaringen en netwerken met collega's uit de hele wereld werkend op het gebied van kwekersrecht.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram