Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Informatie ToBRFV voor wetenschappelijk onderzoek
Het Nationaal Referentiecentrum fytosanitair (NRC-fyto) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Naktuinbouw verzamelden informatie over besmettingen met het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). De informatie is verzameld in een interactieve webtool. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Overview English articles
 
 
 
Fytosanitaire ontwikkelingen in de EU
Naktuinbouw ondersteunt vrij handelsverkeer en markttoegang. Het is belangrijk dat we dit zo houden. Daarvoor is het ook van belang dat u goed op de hoogte bent van nieuwe fytosanitaire risico’s en regelgeving. Hier leest u de belangrijkste ontwikkelingen en risico’s op fytosanitair gebied.
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Jaarbespreking Rassenonderzoek online
Half december starten we weer met de jaarbesprekingen. Dit jaar online. We nodigen u uit voor een jaarbespreking om uw aanvragen voor toelating en/of Nederlands kwekersrecht en de lopende zaken door te nemen.

Bent u geïnteresseerd? Stuurt u dan een e-mail en geef daarin aan wanneer het u het beste uitkomt. 
 
 
 
Naktuinbouw stopt met voortoetsen van rasnamen
Naktuinbouw stopt per 1 januari 2021 met het voortoetsen van rasnamen. Iedere aanvrager heeft zelf toegang tot de toetsmodule in de CPVO Variety Finder, de centrale rasnamendatabase van CPVO. Elke aanvrager kan dus zelf nagaan of een rasnaam mogelijk bezwaarlijk is. Daarom stoppen we met deze service.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bedrijfsproeven voor toelating in NL per 2021
DUS-onderzoek vindt meestal helemaal bij Naktuinbouw plaats. Als het DUS-onderzoek voor toelating is, kan het ook deels plaatsvinden op het bedrijf zelf. We zijn voornemens om vanaf 2021 € 100,- in rekening te brengen voor een bedrijfsproef. Voor dit bedrag beoordelen we de resultaten van de bedrijfsproef en voegen deze samen met die van het officiële onderzoek. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Marien Valstar nieuwe voorzitter CPVO
Per 5 oktober is Marien Valstar voorzitter van het CPVO.
Valstar: “Ik ben vereerd dat ik ben gekozen tot voorzitter van de raad van bestuur, waardoor ik nauw kan samenwerken met het CPVO om innovatie bij het creëren van nieuwe plantensoorten te ondersteunen." 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Marian van Leeuwen nieuwe voorzitter TWV
Vanaf 1 januari 2021 is Marian van Leeuwen voorzitter van de UPOV-TWV. De Technical Working Party for Vegetables (TWV) van UPOV is de werkgroep voor het DUS-onderzoek in groenten. Naktuinbouw is blij dat Marian hiermee haar jarenlange UPOV-ervaring kan inzetten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit staat voor de deur
Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat de Europese Unie (EU) op 31 december 2020. Daarna verandert het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk ingrijpend. U heeft nog circa twee maanden om u voor te bereiden op de Brexit. Wees op tijd voorbereid! 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Hoe werkt e-CertNL?
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNLHoe dit overheidssysteem werkt leert u in de online training e-CertNL.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram