Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
 
Nieuwe eisen VK voor alle waardplanten Xylella fastidiosa
Vanaf 5 maart 2021 gelden nieuwe eisen voor de import van waardplanten van Xylella fastidiosa. Eind februari publiceerde het Verenigd Koninkrijk deze eisen. De implementatie van de eisen is afgestemd met de NVWA.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Leer e-CertNL kennen in online  training op 11 maart
Wilt u boomkwekerijgewassen en sierteeltproducten buiten de EU exporteren? Vergeet dan niet een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken in e-CertNL. Hoe? Volg de online training e-CertNL op 11 maart.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
VK: vanaf 1 april meer producten inspectie- en certificaatplichtig
Tot 1 april 2021 zijn niet alle plantaardige producten inspectie- en certificaatplichtig voor het VK. Dit geldt voor zaden van kastanje, paprika, tomaat, aardappel, zonnebloem, alfafa, uien, prei, pronkboon, snijboon, tuinboon, erwt, koolzaad, mosterd, soja en lijnzaad. Vanaf 1 april geldt voor (bijna) alle zaden dat er een fytosanitair certificaat opgemaakt moet worden. Dit als gevolg van de Brexit. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tijdelijk EU-invoerverbod Xylella-waardplanten
Er geldt per 22 februari 2021 een tijdelijk invoerverbod voor waardplanten van Xylella fastidiosa uit Ghana, Sri Lanka en Zuid-Afrika. 

Deze landen gaven geen duidelijke verklaring af richting de Europese Commissie over de status van Xylella fastidiosa in hun land. De Europese Commissie heeft daarom besloten de grens te sluiten voor die landen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit: stand van zaken
De Brexit is nu een kleine twee maanden een feit. Na wat aanloopproblemen aan diverse kanten begint het gehele proces voor de meeste partijen langzaamaan routine te worden. Er zijn echter nog wel een aantal aandachtspunten.
 
Lees meer >
 
 
 
Waarmerken op kantoor
U kunt voortaan uw aanvragen voor het waarmerken van fytosanitaire certificaten op het kantoor van Naktuinbouw vanaf 10.00 uur indienen. Aanvragen die na 15.00 uur binnenkomen, nemen we pas de volgende werkdag in behandeling. 
 
Lees meer >
 
 
 
Pre-exportcertificaat
De eisen die het VK stelt, maakt dat regelmatig een pre-exportcertificaat noodzakelijk is om producten uit een andere EU-lidstaat te kunnen exporteren naar het VK. Hierin zijn twee stromen:
  1. Nederlands materiaal via een andere lidstaat naar een derde land (bijvoorbeeld het VK)
  2. Materiaal uit een andere lidstaat via Nederland naar een derde land (bijvoorbeeld het VK) 
 
Lees meer >
 
 
 
Tips e-CertNL
Naktuinbouw is de helpdesk voor de applicaties ‘bomen/jonge planten’ en ‘zaaizaden’.
In deze nieuwsbrief acht tips:
  1. Fout in vulling 
  2. Exportdatum niet meer 14 dagen vooruit zetten 
  3. Teeltgebied vermelden in e-CertNL 
  4. Machtigen e-CertNL
  5. Exporteiskenmerken altijd invullen 
  6. Beheer eigen zekerheden
  7. Feedback geven e-CertNL
  8. Nieuw (certificaat)kenmerk CBN/CKB 
Lees meer >
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram