Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
Newsletter Floriculture
 
Nieuwe Plantgezondheidswet in werking op 1 maart 2021
Op 14 december 2019 trad de Europese Plantgezondheidsverordening (PHR) in werking. In het verlengde daarvan is er in Nederland nu de Plantgezondheidswet (PGW). Deze wet vervangt de huidige Plantenziektenwet uit 1951. Per 1 maart 2021 is de nieuwe Plantgezondheidswet formeel in werking getreden. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tijdelijk EU-invoerverbod Xylella-waardplanten
Vanaf 22 februari geldt een tijdelijk invoerverbod voor waardplanten van Xylella fastidiosa uit vijf landen. Deze landen hebben geen duidelijke verklaring afgegeven richting de Europese Commissie over de status van Xylella fastidiosa in hun land. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Voorkom besmetting met spintmijt op stek van kerstster
De NVWA waarschuwt voor het risico op het binnenbrengen van een quarantaine spintmijt met stekmateriaal van kerstster (Euphorbia pulcherrima). Het gaat om de soort Eotetranychus lewisi, die voorkomt op verschillende plantensoorten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw aanvraag-formulier toelating en kwekersrecht-verlening in Nederland
Vanaf 1 maart is er een nieuw aanvraagformulier beschikbaar voor het indienen van uw aanvragen voor toelating en kwekersrechtverlening in Nederland. De tekst over bedrijfsproeven bij groente-aanvragen is aangepast.

Wilt u vanaf 1 maart het aangepaste aanvraagformulier 
gebruiken? Het aanvraagformulier in de online module is hier ook op aangepast. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Waarschuwings-label verplicht bij verkoop giftige planten in Frankrijk
Vanaf 1 juli 2021 moeten in Frankrijk giftige planten die mogelijk een risico vormen voor de volksgezondheid bij verkoop aan de consument voorzien zijn van een extra waarschuwingslabel of een uiting in een andere vorm. Bijvoorbeeld bij Nerium oleander
Dit is een Frans initiatief. Het is vastgelegd in een nationale richtlijn van Frankrijk en dus geen EU wet- en regelgeving. Voor meer informatie verwijzen we u door naar uw afnemer in Frankrijk.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plant Health Conference
De AIPH uit het Verenigd Koninkrijk nodigt in samenwerking met FloraCulture International de sierteeltketen uit voor de virtuele Plant Health Conference ‘Working Together for Better Plant Health’. Naktuinbouw is partner in het online congres op 24 maart 2021. U kunt zich gratis registreren voor deelname aan het congres. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Let op Brexit-veranderingen
Brexit heeft grote gevolgen voor bedrijven in Nederland. Veel dingen zijn ingrijpend veranderd. Let op: in de komende maanden gaat nog meer veranderen! Op onze website plaatsen wij de actuele vragen en antwoorden die wij ontvangen over de fytosanitaire inspecties voor VK. Houdt deze in de gaten!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Volgende online training e-CertNL op 11 maart
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL.
Hoe dit overheidssysteem werkt leert u in de online training
e-CertNL op 11 maart 2021.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Online training over kwekersrecht- en toelatingsonderzoek
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam?

Dit en meer leert u in de online training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 25 maart 2021. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Overview English articles 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram