Vragen plantenpaspoort gebundeld | Blijf op de hoogte over de gevolgen van de Brexit
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Intern register voor eisen aan Malus en Prunus naar VK
Het Verenigd Koninkrijk (VK) stelt eisen aan de export van Malus en Prunus richting het VK. Om aan deze eisen te voldoen moesten bedrijven hun RKT's tonen bij exportinspecties. Dit zorgde voor veel papieren rompslomp.
Om efficiënter te werken stelde Naktuinbouw een intern register op.
 
Lees meer >
 
 
 
Tijdelijk EU-invoerverbod Xylella-waardplanten
Er geldt per 22 februari een tijdelijk invoerverbod voor waardplanten van Xylella fastidiosa uit vijf landen. Dit maakte de NVWA vorige week bekend. Deze landen hebben geen duidelijke verklaring afgegeven richting de Europese Commissie over de status van Xylella fastidiosa in hun land. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Let op Brexit-veranderingen!
Brexit heeft grote gevolgen voor bedrijven in Nederland. Veel dingen zijn ingrijpend veranderd. Let op: in de komende maanden gaat nog meer veranderen! Op onze website plaatsen wij de actuele vragen en antwoorden die wij ontvangen over de fytosanitaire inspecties voor VK. Houdt deze in de gaten!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Online training  e-CertNL 11 maart
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL.

Hoe dit overheidssysteem werkt, leert u in de online training op 11 maart aanstaande.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw aanvraag-formulier toelating en kwekersrecht in NL
Vanaf 1 maart is er een nieuw aanvraagformulier beschikbaar voor het indienen van uw aanvragen voor toelating en kwekersrechtverlening in Nederland. De tekst over bedrijfsproeven bij groente-aanvragen is aangepast.

Wilt u vanaf 1 maart het aangepaste aanvraagformulier 
gebruiken? Het aanvraagformulier in de online module is hier ook op aangepast.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Frankrijk eist waarschuwingslabel giftige planten 
Er zijn giftige planten die mogelijk een risico vormen voor de volks-gezondheid bij verkoop aan de consument. Vanaf 1 juli 2021 moeten deze in Frankrijk voorzien zijn van een extra waarschuwingslabel of een uiting in een andere vorm. Dit geldt onder andere voor Nerium oleander, Taxus baccata, Betula pendula, Carpinus betulus en Primula obconica.

Dit is een Frans initiatief. Het is vastgelegd in een nationale richtlijn van Frankrijk en dus geen EU wet-en regelgeving. Voor meer informatie verwijzen we u door naar uw afnemer in Frankrijk.
 
 
 
Assortimentskennis boomkwekerij-producten 
In de training op 15 september 2021 gaan we specifiek in op de zomerkenmerken van de meest voorkomende laan- en sierbomen, heesters, coniferen en vaste planten. Daarnaast krijgt u inzicht in de verschillen tussen geslacht, soort en variëteit. Ook lichten wij de kwaliteitssystemen zoals Select Plant toe.
De training vindt plaats in omgeving Opheusden. Wij volgen daarbij het Coronaprotocol en de richtlijnen van het RIVM.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwaliteit van boomkwekerij-producten: assortiment ingangscontrole

In deze training op 22 september 2021 leert u waar u op moet letten bij de levering van door u aangeschafte partijen bomen en planten. Welke kwaliteits-eisen staan in een bestek- of beplantingsplan? Voldoet het geleverde plant-materiaal aan deze eisen? Ook deze training vindt plaats in Opheusden waarbij we de coronarichtlijnen volgen.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Meer weten over het plantenpaspoort?
We bundelden al bijna 50 vragen en antwoorden over het plantenpaspoort en de EU-Plantgezondheidsverordening op onze website.
Recent vulden we de lijst weer aan. De kans is dus groot dat u hier het antwoord op uw vraag vindt.
Lees meer >
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram