Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Brexit is een feit
Het Verenigd Koninkrijk (VK) verliet de Europese Unie (EU) op 31 december 2020. In het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk zijn veel dingen ingrijpend veranderd. Wees alert op de veranderingen die nu gelden en in de komende maanden nog gaan veranderen! 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit-webinar
Doet u zaken met het VK en wilt u weten wat de Brexit-deal betekent voor uw bedrijf? Bekijk het LNV-webinar van 7 januari 2021! De Brexit-coördinatoren van LNV en NVWA en de Brexit-adviseur Douane vertellen over de invloed van Brexit op de agrofood sector en visserij.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Q-status voor wortelknobbel-nematode?
Meloidogyne enterolobii, een tropische wortelknobbelnematode krijgt waarschijnlijk in 2021 een Q(uarantaine)-status. De nematode heeft zeer veel waardplanten, zowel houtige als kruidachtige gewassen. De NVWA treft M. enterolobii met enige regelmaat aan in de teelt en handel van tropische potplanten zoals Arecaceae, Chlorophytum, Ficus, Philodendron en Zelkova.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Let op bij het overnemen van partijnummers
Neemt u partijnummers over op een ander document? Bijvoorbeeld op leverbonnen?
Dit vraagt aandacht! We merken dat dit niet altijd even goed gebeurt.

Als een partijnummer niet goed is overgenomen, kan er bij een exportkeuring vertraging ontstaan. Het verkeerd overgenomen partijnummer wordt dan niet herkend of is gekoppeld aan andere partij-informatie. Controleer dit dus altijd goed.
 
 
 
Pre-export-certificaat VK
Het VK stelt een aantal eisen aan plantaardige producten voordat u deze mag exporteren. In sommige gevallen moeten er verklaringen meegestuurd worden vanuit de EU-lidstaat waar het gegroeid is. Deze verklaringen kunnen leiden tot een bijschrijving op het fytosanitair certificaat. Voor Nederlands materiaal wordt dit via e-CertNL afgedekt voor niet-Nederlands materiaal via een pre-exportcertificaat (PEC)
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training e-CertNL februari 2021
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL. Hoe dit overheidssysteem werkt leert u in de online training e-CertNL.

Bij voldoende interesse plannen we in het eerste kwartaal van 2021 een nieuwe trainingssessie in. Meld u nu alvast aan.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Blijft kwekersrecht geldig bij faillissement?
Wat gebeurt er met kwekersrechten bij een faillissement van de kwekersrechthouder? Blijft het kwekersrecht dan toch nog geldig voor dit bedrijf of gebeurt er iets anders? De Raad voor plantenrassen legt het uit.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Wegwijs in kwekersrecht- en toelatingsonderzoek
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam?
Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 25 maart 2021. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tarieven Naktuinbouw 2021
Er zijn drie tarievenlijsten voor onze werkzaamheden: Rassenonderzoek, Keuringen en Laboratoria. Hier leest u meer informatie over de tarieven voor 2021. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Geef wijzigingen in bedrijfsvorm aan ons door
Uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Overweegt u een wijzing van bedrijfsvorm, dan kan dat grote consequenties hebben. Geef dit daarom altijd door aan onze administratie. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram