Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
Brexit staat voor de deur
Het Verenigd Koninkrijk (VK) verliet de Europese Unie (EU) op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode moet het VK zich houden aan alle EU-regels en wetten. Daarna verandert het zakendoen met het VK, met of zonder akkoord over de nieuwe relatie. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit: wees op tijd voorbereid
De Brexit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. De overgangsperiode stopt na 31 december 2020. Het is daarom belangrijk om u voor te bereiden. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Brexit: vraag en antwoord 
De komende Brexit roept veel vragen op. We hebben een aantal vragen en antwoorden over de fytosanitaire inspecties voor VK op onze website bij elkaar gezet. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Fytosanitaire ontwikkelingen in de EU
Naktuinbouw ondersteunt vrij handelsverkeer en markttoegang. Het is belangrijk dat we dit zo houden. Daarvoor is het ook van belang dat u goed op de hoogte bent van nieuwe fytosanitaire risico’s en regelgeving. Hier leest u de belangrijkste ontwikkelingen en risico’s op fytosanitair gebied.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Vanaf 15 november nieuwe steekproefgroottes importinspecties
De steekproefgroottes bij importinspecties veranderen. Inspecteurs van de keuringsdiensten werken met de tabel ‘Steekproeven bij import’. Deze tabel is aangepast. Vanaf 15 november werken de inspecteurs volgens de nieuwe tabel. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Erkenningsregeling voorraadkeuringen Brexit
Vanaf 1 januari 2021 kunt u deelnemen aan de erkenningsregeling voorraadkeuringen VK. Zaden vallen niet onder deze regeling. Onder bepaalde voorwaarden wordt het mogelijk dat de exportinspectie op een klaarstaande voorraad plaatsvindt. Later kan deze voorraad verdeeld worden over diverse fytosanitaire certificaten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Export naar de Russische Federatie (en Oost-Europese Aziatische landen)
Exporteert u boomkwekerijmateriaal naar de Russische Federatie of Oost-Europese Aziatische landen?  Dan is traceerbaarheid een voorwaarde voor export. Dat betekent dat partijen en percelen geregistreerd moeten worden bij Naktuinbouw.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tips e-CertNL
Naktuinbouw is de helpdesk voor de applicaties ‘bomen/jonge planten’ en ‘zaaizaden’. 
In deze nieuwsbrief een tip over:
  • Aanpassingen e-CertNL sector Zaaizaden (CZZ)
Vanaf 2 november 2020 zijn de exportdocumenten voor model 1 en model 20 voor een aanvraag van een fytosanitair certificaat aangepast.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training e-CertNL
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL. Hoe dit overheidssysteem werkt leert u in de online training e-CertNL.

Er zijn twee extra trainingsdata op 25 november en 3 december. Er is veel animo, dus schrijf u snel in!
 
Lees meer >
   
 
Twitter Facebook LinkedIn
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram