Minder bacterievuuraantastingen | Bereid voor op Brexit | Coronamaatregelen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
 
Minder aantasting bacterievuur
Momenteel ronden we de bacterievuurcontroles in de Groene Ruimte af. Het blijkt uit de resultaten dat het aantal aantastingen behoorlijk lager ligt dan vorig jaar. Dit kan komen door de minder gunstige omstandigheden tijdens de bloei van met name meidoorn.

Liggen uw percelen in de bufferzone? En wilt u deze laten bemonsteren op latente aanwezigheid van bacterievuur? Dien dan uw aanvraag in. Lees verder hoe u dat doet.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Invoerverboden EU opgeheven
Voor een aantal risicoproducten geldt een voorlopig invoerverbod uit derde landen. Dit vanwege de nieuwe EU-Plantgezondheids-verordening.

Voor deze gewassen is het invoerverbod opgeheven:
- Malus Domestica uit Servië
- Acer japonicumAcer palmatum en Acer shirasawanum uit Nieuw Zeeland
Albizia uit Israël
Lees meer over de invoer-verboden en fytosanitaire eisen op de website van de NVWA.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Verkoop via webshop
Als u planten en zaden rechtstreeks verkoopt aan consumenten geldt er geen plantenpaspoortplicht. Verkoopt en levert u via een webshop dan is er wel een plantenpaspoort-plicht. Veel bedrijven ontvingen hierover een brief van de NVWA.
 
Lees meer >
 
 
 
Nieuwe steekproef-groottes import
De steekproefgroottes bij importinspecties veranderen. Inspecteurs van de keuringsdiensten werken met de tabel ‘Steekproeven bij import’. Deze tabel is aangepast. Vanaf 15 oktober werken de inspecteurs volgens de nieuwe tabel.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wees op tijd voorbereid!
Per 1 januari 2021 vindt de Brexit plaats; met of zonder nieuwe afspraken over de toekomstige relatie. In ieder geval verandert de relatie van het Verenigd Koninkrijk (VK) met de Europese Unie (EU). Er komen bijvoorbeeld controles en meer administratie aan de grens van het VK en de EU. Zo moet u aangifte doen als u goederen invoert of uitvoert.

Bereid u voor vóór 31 december 2020!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Eigen planten-paspoort VK
Wij kregen vragen over een Verenigd Koninkrijk (VK)-plantenpaspoort. Dit plantenpaspoort is bedoeld voor handel binnen het VK. Het VK-plantenpaspoort heeft geen enkele waarde voor de handel binnen de EU. Let op: het EU-plantenpaspoort is voor het VK niet meer van toepassing na
1 januari 2021. Het VK wordt immers een derde land. Na
1 januari moeten voor handel naar het VK fytosanitair certificaten worden uitgewisseld. Net als bij export naar andere landen buiten de EU.
 
 
Verbouwing laboratorium
Ons laboratorium groeide de afgelopen jaren flink in aantal toetsingen en medewerkers. Het moet up-to-date zijn en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen.

Om hierin toekomstbestendig te zijn, doen we een aantal aanpassingen aan onze laboratoriumruimtes.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Hoe werkt e-CertNL?

Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) moet u een exportinspectie aanvragen en een fytosanitair certificaat opmaken. Dit doet u via e-CertNL.

Hoe dit overheidssysteem werkt leren we u in de training eCertNL. We gaan dan specifiek in op de applicatie Bomen en Jonge Planten. Deze training is volledig online te volgen.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aad Vollebregt nieuwe voorzitter vakgroep
Het bestuur van LTO Nederland benoemde Aad Vollebregt als nieuwe voorzitter voor de vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen. 

Aad Vollebregt: "Ik kijk er naar uit om me als voorzitter in te zetten voor de toekomst van deze vakgroep en sector.”
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Valstar nieuwe voorzitter CPVO
Per 5 oktober is de Nederlandse Marien Valstar de nieuwe voorzitter van het CPVO. 

Marien Valstar: “Ik ben vereerd dat ik ben gekozen tot voorzitter van de raad van bestuur, waardoor ik nauw kan samenwerken met het CPVO om innovatie bij het creëren van nieuwe plantensoorten te ondersteunen."
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram