Verscherpte hygiene Variety Center | Publicatie Nederlandse namen cultuurplanten | Richtlijn Bos- en Haagplantsoen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom
 
Let op bij wijzigingen bedrijfsvorm bij Kamer van Koophandel
Uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Bij deze registratie is een combinatie van KvK-nummer en vestigingsnummer uitgegeven. De combinatie van deze twee nummers is gekoppeld aan uw fytosanitaire registratienummer. Overweegt u een wijzing van bedrijfsvorm, dan kan dat grote consequenties hebben. Geef dit daarom altijd door aan onze administratie.
Lees meer >
 
 
 
Export waard-planten Xylella fastidiosa naar Verenigd Koninkrijk in 2021
Bedrijven die in 2021 planten van Lavandula sp, Nerium oleander, Rosmarinus officinalis, Olea europaea en/of Prunus dulcis willen kunnen exporteren naar het VK, moeten nu al rekening houden met mogelijk extra Xylella fastidiosa-eisen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Registreer of controleer uw gewassen in mijnNaktuinbouw
Ieder jaar krijgen we te maken met nieuwe fytosanitaire risico’s. Om een gevaar in kaart te brengen is het belangrijk te weten waar de gewassen staan die het meest gevaar lopen. 
Registreer uw gewassen in mijnNaktuinbouw of vindt de gewassen die de keurmeester voor u registreerde.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Revisie Technische Vragenlijsten
Doet u een aanvraag voor toelating en/of kwekersrecht? Dan moet u een Technische Vragenlijst (Technical Questionnaire, TQ) invullen. Deze TQ’s geven belangrijke informatie voor de inrichting van de DUS-proeven. En voor een efficiënte uitvoering van het DUS-onderzoek. De TQ's van de Raad voor Plantenrassen en het CPVO zijn niet hetzelfde. Daarom besloot de Raad om hun TQ's in lijn te brengen met die van het CPVO. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Register export waardplanten Phytophthora ramorum naar China
Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum naar China exporteren? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' staat. De NVWA verstuurt in week 36 éénmalig een extra update van het register naar China. Wilt u hiervan gebruikmaken? Geef dit dan uiterlijk 31 augustus aan ons door.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
NIEUW: Lijst Nederlandse namen van cultuurplanten

Eind augustus verschijnt online de eerste standaardlijst van Nederlandse namen van cultuurplanten. Deze allereerste editie bevat bijna 7000 voorkeurs- en alternatieve Nederlandse namen, vooral van boomkwekerijgewassen. De lijst is inclusief een verantwoording voor de opzet en gemaakte keuzes. Voor elk bekend gewas is er nu een eenduidige Nederlandse voorkeursnaam, naast de wetenschappelijke naam. 

Via onze website houden we u op de hoogte!
 
 
 
Keuring voor bosbouwkundig teeltmateriaal aangescherpt

Het in de handel brengen van bosbouwkundig teeltmateriaal zoals zaden, stekken en planten valt onder de richtlijn 1999/105/EG. In deze richtlijn zijn 46 soorten opgenomen en één geslacht (Populus). De richtlijn geeft enkele verplichtingen en voorwaarden om bosbouw-kundig teeltmateriaal te kunnen verhandelen. Lees meer over de richtlijn op onze website.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuwe valse meeldauw bedreigt akelei
In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe valse meeldauw ontdekt, die een bedreiging vormt voor akelei (Aquilegia spp.). Deze schimmel (Peronospora aquilegiicola) is in 2019 als nieuwe soort beschreven en nu ook in Duitsland aangetroffen. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Verscherpte hygiëne in en om het Variety Center
Na een uitgebreide risicoanalyse maakte Naktuinbouw een plan om ziekten en plagen buiten de deur te houden. Vele honderden onderzoeken voor toelating en kwekersrecht voeren we uit in de kassen van het Variety Center en in de volle grond. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Trainingen in het najaar
Vanaf 1 september starten we weer met de klassikale trainingen:

Voor een groot aantal van onze trainingen kunt u gebruik maken van Colland subsidie. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Drie trainingen e-CertNL in najaar
De training e-CertNL is geschikt voor bedrijven die voor het eerst gaan exporteren naar landen buiten de EU en gebruik gaan maken van e-CertNL. Het gaat in de training om export van
boomkwekerijgewassen en sierteelt (applicatie Bomen en Jonge Planten). Na afloop van de training weet u wat e-CertNL is en kunt u een digitale aanvraag plaatsen in het systeem.
U kunt zich nog inschrijven voor 25 november of 3 december 2020. De training op 30 oktober is volgeboekt. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram