Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
 
We bereiden ons voor op de Brexit
Er is nog steeds heel veel onduidelijkheid rondom de Brexit. Maar dat weerhoudt ons er niet van om diverse scenario’s en werkwijzen verder uit te werken. Ons doel is nog steeds om de logistieke en financiële gevolgen voor de bedrijven zo minimaal mogelijk te laten zijn. Ondanks alle veranderingen en onduidelijk-heden. Dit uiteraard op de vlakken waar wij invloed op hebben.
 
Lees meer >
 
 
 
Vervangend certificaat (replacement)  
Vanaf 15 juni is de nieuwe manier van aanvragen van een vervangend certificaat (replacement) van kracht. We zien dat bijna alle aanvragen ook op de juiste manier worden 
aangeleverd. Dit maakt ons proces een stuk efficiënter.

Dank daarvoor.
 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Waarmerken op kantoor
Aanvragen voor het 
waarmerken van fytosanitaire certificaten op het kantoor van Naktuinbouw moeten voor 15.00 uur bij ons bekend zijn. Aanvragen die later binnenkomen, nemen we pas de volgende werkdag in behandeling. 
 
Lees meer >
 
 
 
Tijden aanvragen inspectiebezoek
Voor een efficiënte planning is het van groot belang dat u de inspectie tijdig aanvraagt

Bij een te late aanvraag zijn we genoodzaakt uw aanvraag naar een later tijdstip te verplaatsen. Dit om een efficiënte planning
te behouden. 
  
 
Lees meer >
 
 
 
Export waard-planten Xylella naar VK 2021
Bedrijven die in 2021 planten van Lavandula sp, Nerium oleander, Rosmarinus officinalis, Olea europaea en/of Prunus dulcis willen kunnen exporteren naar het VK, moeten nu al rekening houden met mogelijk extra Xylella fastidiosa eisen. 
De eisen van het VK hebben waarschijnlijk betrekking op het groeiseizoen voorafgaand aan het jaar van export. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanvraag
e-CertNL intrekken
In e-CertNL kan een exporteur een aanvraag intrekken. Hiermee wordt de inspectie-aanvraag echter niet 
automatisch ingetrokken. Dat kunnen alleen de medewerkers van de  planning van
Naktuinbouw. 
Er komt bij het intrekken van een aanvraag in e-CertNL wel een melding die u hier nogmaals op wijst.
 
 
 
 
Training e-CertNL
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit doet u via e-CertNL. 

Gaat u voor het eerst exporteren buiten de EU? Volg dan deze training op vrijdagmiddag 30 oktober 2020! 

Na afloop van deze training weet u wat e-CertNL is en kunt u een digitale aanvraag plaatsen in het systeem.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
SMS service
Het komt helaas weleens voor dat het programma e-CertNL een storing heeft. Dan is het opmaken van een fytosanitair certificaat of het aanvragen van een exportinspectie niet mogelijk. De NVWA meldt de storing op www.e-cert.nl. Dit is vaak wat later in de tijd en niet iedereen kijkt direct op deze website. Als u dat wenst, sturen wij u een SMS als e-CertNL storing heeft en ook als de storing weer is opgeheven. Om u aan te melden voor de SMS-service klikt u onderaan deze nieuwsbrief op Profiel Wijzigen en vult u het formulier bij import/export aan met uw mobiele nummer.
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram