Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Nieuw: Zaad-extract PCR voor tobamovirus ToMMV
Het toetslaboratorium heeft een nieuwe real-time PCR-toets voor zaden van tomaat (Solanum lycopersicum), paprika (Capsicum annuum) en aubergine (Solanum melongena). Hiermee sporen we Tomato mottle mosaic virus (ToMMv) op. Dit is een relatief nieuw tobamovirus dat potentieel erg schadelijk is voor deze gewassen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Overview English articles
 
 
 
Twee nieuwe gezichten bij Keuringen
Bij de afdeling Keuringen werken twee nieuwe collega’s die we graag aan u voorstellen: Dirk-Jan Beerepoot en Marjan Folkers. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plantenpaspoort bij kwekersrecht-aanvragen
Wilt u plantmateriaal opsturen voor kwekersrechtonderzoek? Zorg dat er een correct planten-paspoort bij het materiaal zit. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw gezicht bij Laboratoria
Bij de afdeling Laboratoria werkt een nieuwe collega die we graag aan u voorstellen: Edwin Hooijschuur. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
INVITE
INVITE is een vijfjarig Europees project. Het project richt zich op innovaties rond rassenonderzoek. Naktuinbouw levert een aandeel in beeldanalyse, DNA en de ontsluiting van data. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging inlever-eisen asperges
De inlevereisen voor het DUS-onderzoek voor het gewas asperge zijn aangepast. De inzendperiode voor het identiteitsmateriaal is aangepast naar 15-31 mei. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw TQ blad-kool, boerenkool
In verband met de wijziging van groenteclassificaties en de noodzaak om rassen van palmkool en tronchuda te registreren, is er een nieuwe technische vragenlijst ontwikkeld.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijziging in groenteclassificaties
In juli 2019 is de EU uitvoeringsrichtlijn 2019/990 van kracht geworden. Kortweg komt dit hier op neer dat diverse common names van gewassen en gewasgroepen zijn gewijzigd, toegevoegd of juist vervallen. In een aantal gevallen leidt dit tot wijzigingen van de indeling van rassen in gewasgroepen. Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op de registratievereisten. De gedetailleerde wijzigingen die voortvloeien uit deze uitvoeringsrichtlijn moeten uiterlijk 30 juni 2020 zijn doorgevoerd en gepubliceerd zijn door de lidstaten. Deze wijzigingen treden in werking per 1 juli 2020. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
SMS-service storing e-CertNL
Het komt helaas weleens voor dat het programma e-CertNL een storing heeft. Dan is het opmaken van een fytosanitair certificaat of het aanvragen van een exportinspectie niet mogelijk. De NVWA meldt de storing op www.e-cert.nl. Dit is vaak wat later in de tijd en niet iedereen kijkt direct op deze site. Als u dat wenst, sturen wij u een SMS als e-CertNL storing heeft en ook als de storing is opgeheven. Om u aan te melden voor de SMS-service klikt u onderaan deze nieuwsbrief op Profiel Wijzigen en vult u het formulier bij import/export aan met uw mobiele nummer.
 
 
 
 
Opleidingen in het najaar
In verband met het Coronavirus volgt Naktuinbouw de richtlijnen van het RIVM. Als u zich heeft ingeschreven voor een opleiding, wordt u persoonlijk door ons bericht over de specifieke maatregelen rondom een training.
 
 
 
Nieuw: Import op website
Op onze website vindt u nu meer informatie over import. Er zijn nieuwe pagina's en linken naar de informatie over bijvoorbeeld import, regelgeving, het aanvragen van inspecties en E-CertNL.

Hiermee willen we het proces van aanvragen van een importinspectie duidelijker voor u maken.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram