Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Import & Export
 
 
Bijschrijvingen bij import
Lees meer over:
  • De uitvoeringsverordening (EU) 2019/2071
  • Bijschrijvingen op fytosanitair certificaten steeds beter
  • Belangrijke omissies op het fytosanitair certificaat
  • Voorbeeld en wat gemist wordt op het fytosanitair certificaat 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Pre-exportcertificaat

Vanaf 14 december 2019 vervangt het pre-exportcertificaat het Europees Communicatiedocument. Het pre-export-certificaat is bedoeld om voor export noodzakelijke verklaringen mee te kunnen geven aan een andere EU-lidstaat. Het pre-exportcertificaat mag NIET mee met de exportzending, het is uitsluitend bedoeld voor intern EU-verkeer.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanpassingen
e-CertNL
Op 8 april zijn er aanpassingen doorgevoerd aan het e-CertNL-systeem. Op de website e-CertNL kunt u onder het tabblad ‘Release notes’ de wijzigingen van releases raadplegen. Lees hier de belangrijkste wijzigingen aan de fytosanitaire systemen van de release van 8 april. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Tips bij e-CertNL foutmeldingen
Het komt bij het maken van een aanvraag in e-CertNL wel eens voor dat er een foutmelding volgt. Soms is het voor gebruikers lastig te zien wat er dan misgaat of wat er verkeerd is ingevuld.
Lees hier per tabblad een aantal veel voorkomende fouten en foutmeldingen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Export op website
Zoekt u informatie over export? Op onze website is de informatie over export nu duidelijker zichtbaar. Er zijn nieuwe pagina's en linken naar de informatie over bijvoorbeeld export, regelgeving, het aanvragen van bemonstering en inspecties en E-CertNL.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Export Rusland

Als u boomkwekerijmateriaal wilt exporteren naar de Russische Federatie, dient de producent dit vooraf kenbaar te maken bij Naktuinbouw. Hiervoor gelden aanvullende eisen die tijdens de veldkeuring gecontroleerd dienen te worden.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Import, export en corona
Medewerkers van de planning en administratie voor import en export werken nu zoveel mogelijk thuis. Voor waarmerken van certificaten, vragen over de planning of algemene vragen zijn we uiteraard via de bekende kanalen bereikbaar. Communicatie via e-mail heeft in deze periode onze voorkeur. Dat maakt het voor de planning makkelijker en waarborgt een betere en snellere afhandeling.

Het is momenteel niet mogelijk uw gewaarmerkte fytosanitaire exportcertificaten op kantoor op te halen. We kunnen die per post naar u toesturen of we kunnen een keurmeester naar uw locatie laten komen. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram