Plant Variety Protection Toolbox 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetable
 
 
Nieuw EU-verbod thiram
Sinds 30 januari 2020 geldt een verbod in de EU op thiram. Zaden die met deze stof zijn behandeld mogen niet meer in de handel worden gebracht. Het laboratorium test uw monsters zoals u van ons mag verwachten. Wij vragen u daarbij wel om uw medewerking. Dit in belang van de veiligheid van onze medewerkers. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Overview English articles
Read here all the English articles of this newsletter:
 
 
 
Nieuw: combi-toets ToBRFV / Pospiviroïden op zaden tomaat en paprika
ToBRFV is een relatief nieuw tobamovirus dat erg schadelijk is voor tomaat, paprika en Spaanse peper. Sinds november 2019 is het een quarantaine organisme in de EU. Naktuinbouw biedt nu, naast de losse real-time RT-PCR op zaden, een combinatietoets aan voor ToBRFV en pospiviroïden op deze gewassen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
NVWA:  Tomatenvirus ToBRFV ook aangetroffen op tomatenzaad
Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) dat vorig jaar bij een aantal Nederlandse tomatentelers is gevonden is nu ook aangetroffen op tomatenzaad dat uit Peru is geïmporteerd. Dit tomatenzaad is in het handelsverkeer terecht gekomen. Dit blijkt uit traceringsonderzoek van de NVWA. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plant Variety Protection Toolbox 2020
In de afgelopen vier jaar zijn er enkele tientallen projecten uitgevoerd om het belang van kwekersrecht onder de aandacht te brengen of om het kwekersrechtonderzoek te verbeteren. Deze projecten zijn gefinancierd door de Plant Variety Protection Toolbox. Ook in 2020 stelt het Ministerie van LNV weer € 230.000 beschikbaar voor de Toolbox-projecten.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Landelijk gewasregister op geslachtsniveau
Met de ingang van de EU-Plantgezondheidsverordening per 14 december 2019 starten wij in opdracht van de NVWA een gewasregister. In dit register houden we de teelt van geslachten en soorten per bedrijf bij. Het doel van dit register is sneller te kunnen handelen bij uitbraken van ziektes in gewassen. Alle landen van de EU moeten een register bijhouden. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding
Bemonstering van zaden
Wilt u zeker weten dat uw monster betrouwbaar en representatief is? Tijdens de opleiding op 12 mei nemen wij u mee door de stappen van het bemonsteringsproces. U oefent actief in het nemen vaneen betrouwbaar en representatief monster.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek
Hoe dient u (online) uw aanvraag kwekersrecht of toelating in? Hoe vult u een TQ in? Wat is een goede rasnaam?

Dit en meer leert u in de training Wegwijs in kwekersrecht & toelatingsonderzoek op 13 mei.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Geautoriseerde veldinspectie
In deze septemberopleiding maakt u kennis met de basisprincipes van veldinspectie. Na afloop bent u in staat om een betrouwbare uitspraak te doen over een perceel, dat representatief is voor de (zaad-)productie.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Seminar Validatie & kwaliteitsmonitoring
In dit seminar op donderdag 4 juni gaan we uitgebreid in op het begrip validatie en het belang hiervan bij de beoordeling van protocollen. U krijgt inzicht in het analyseren en beoordelen van resultaten en krijgt handvatten aangereikt voor het opstellen van een validatierapport.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Ontmoet onze collega's
Wat gebeurt er achter de schermen bij Naktuinbouw?
Onze collega's vertellen over hun dagelijks werk in keuringen, rassenonderzoek en laboratoriumtoetsen. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij zoeken een: 
  • Manager Laboratoria
  • Keurmeester Fytosanitaire Zendingsinspecties
  • Oproep-/vakantiekracht
 
Vacatures >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin