Naktuinbouw
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Bloem
Newsletter Floriculture
 
Fijne feestdagen!
Wij hebben aangepaste openingstijden voor en tijdens de feestdagen.
Op 24 december en op 31 december kunt u ons tot 15.30 uur bereiken. Op 25 en 26 december en op 1 januari zijn wij gesloten. Er zijn nog wel inspecties mogelijk. 

Wij wensen u fijne feestdagen en een goed 2020!  
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wijzigingen Quarantaine organismen
In de nieuwe Europese Plantgezondheidsverordening (EU) 2016/2031 zijn schadelijke gereguleerde organismen anders ingedeeld. De regelgeving kent nu Q(uarantaine)-organismen en Regulated Non-Quarantaine Pests (RNQP's). Lees meer voor de voornaamste wijzigingen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Plantenpaspoort mist of incorrect? 
Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen rondom de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening kan er iets niet in orde zijn met het plantenpaspoort. Meld dit dan direct bij Naktuinbouw!

In overzichtelijke stappen ziet u wat u moet doen als het plantenpaspoort bij uw ingekochte partij mist of incorrect is. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Naktuinbouw tarieven 2020
Er zijn drie tarievenlijsten voor onze werkzaamheden:
  1. Rassenonderzoek
  2. Keuringen
  3. Laboratoria
Lees meer informatie over de tarieven voor 2020 op onze website.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw tarievenstelsel bloemisterij
Per 1 januari 2020 is het nieuwe tarievenstelsel voor de keuringen in de bloemisterijsector eenvoudiger en rechtvaardiger. Het ministerie van LNV en het bestuur van Naktuinbouw keurden de tarieven goed. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Status Radopholus similus verandert
Er gelden bijzondere eisen (import en plantenpaspoort) voor teeltmateriaal van waardplanten van Radopholus similis. Voor de plantenpasoortplicht geldt een halfjaarlijkse verplichte monstername en toets op afwezigheid van Radopholus similis. Daarmee kunt u naar derde landen met vergelijkbare eisen exporteren.
De EU-regels gelden sinds 14 december niet voor potplanten. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Fytosanitair certificaat voor sierteelt verplicht
Nagenoeg alle plantaardige producten moeten bij import in de EU voorzien zijn van een fytosanitair certificaat. Het gaat om groente, fruit, sierteeltproducten en zaden. 

Voor veel van deze producten is de certificaatplicht nieuw. Voor de nieuwe certificaat-plichtige producten is vooralsnog geen vooraanmelding in Client Import vereist. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Zaadanalyse Naktuinbouw verhuist 
In de afgelopen jaren groeide het aantal toetsen en nieuwe toetstechnieken in ons Toetslaboratorium.
Om dit op te vangen, is er extra ruimte gehuurd om het werk goed te kunnen blijven doen. Een deel van het laboratorium verhuist daarom begin februari. 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Jaarbespreking kwekersrecht-onderzoek Nederland
Wij nodigen u uit voor een jaarbespreking om uw aanvragen voor Nederlands kwekersrecht en de lopende zaken door te nemen.
Bent u geïnteresseerd? Stuurt u dan vóór 1 februari een e-mail Geef daarin aan wanneer het u het beste uitkomt. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken. 
 
 
 
Methodieken- projecten 2020 goedgekeurd 
Met methodiekenonderzoek verbeteren we de kwaliteit van het DUS-onderzoek en vergroten de efficiëntie. De Raad voor plantenrassen keurde veertien projectvoorstellen van Naktuinbouw voor 2020 goed. Ook internationaal staan er verschillende projecten op het programma in 2020. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Meer bekendheid kwekersrecht in Afrika 
Afgelopen zomer startte een tweejarig EU-project om de bekendheid van het gezamenijke kwekersrechtsysteem te vergroten bij de lokale bedrijven en overheden van de zeventien Franstalige Afrikaanse landen aangesloten bij OAPI (l’Organisation Africaine de la Propriété Intellectuelle). 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kom naar IPM
Van 28 tot en met 31 januari 2020 staat Naktuinbouw op de internationale beurs IPM in Essen. Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand (B23) in hal 2. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Buitenstebinnen
“Juist bedrijven aan het begin van de keten dragen bij aan duurzamere productie en klimaatbestendige gewassen.” Dat zegt minister Carola Schouten in onze nieuwste Buitenstebinnen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
European Seed Video Hedwich Teunissen
Molecular biologist at Naktuinbouw, Hedwich Teunissen talks with talks with Marcel Bruins at the UPOV - Working Group on Biochemical and Molecular Techniques Meeting in Hangzhou, China from 16 to 18 October, 2019. They talk about Variety Tracer, enforcement of PBR and the application of molecular markers.
Source: European Seed
 
See more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
European Seed Video Kees van Ettekoven
Kees van Ettekoven, retired head of Variety Testing at Naktuinbouw talks with Marcel Bruins at the UPOV – Working Group on Biochemical and Molecular Techniques Meeting. They talk about his career, key elements of a good team, dealing with NGO's, Naktuinbouw's greatest achievements and is there room for molecular techniques in variety testing?
Source: European Seed 
 
See more >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training e-CertNL op 30 januari
Voor de export van plantmateriaal naar derde landen (buiten de EU) is het verplicht een exportinspectie aan te vragen en een fytosanitair certificaat op te maken. Dit doet u via e-CertNL.

Gaat u voor het eerst exporteren buiten de EU? Volg dan deze training op 30 januari! 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Bemonstering van grond op 9 januari
Wilt u zeker zijn dat het monster dat u heeft genomen echt het perceel vertegenwoordigt? En wilt u zeker zijn van de betrouwbaarheid van uw bemonstering? In deze opleiding staat het nemen van grondmonsters centraal. Er is nog plek in de opleiding van 9 januari.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding Bedrijfshygiëne start 10 maart
In deze vierdaagse opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. Aan bod komen het herkennen van ziekten en plagen in groente- en siergewassen en het nut van kwaliteitszorgsystemen.
Er is nog plek in de opleiding die op 10 maart start.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wat vonden ze van de opleiding Zaadanalyse?
Marianne Storm en Emmy de Lange volgden de opleiding Zaadanalyse afgelopen najaar. De praktische toepassing staat in de opleiding centraal. Zo gingen ze aan de slag met schonings- en vochtonderzoek, zuiverheidsonderzoek en kiemkrachtonderzoek. Wat vonden zij van de opleiding? 
 
Lees meer >
 
 
 
Opleidingen en trainingen in 2020
Ook in 2020 organiseren wij opleidingen en trainingen. Wilt u meer weten over ons aanbod? Bekijk het overzicht.

Wist u dat Colland Arbeidsmarkt  subsidie verleent voor diverse Naktuinbouw trainingen? Binnen uw eigen sector kunt u navraag doen bij de scholingsconsulent om welke opleidingen het gaat. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
De beste manier om erachter te komen hoe het is om voor een bepaald bedrijf te werken, is door te spreken met iemand die er al werkt. Ken je niemand die bij Naktuinbouw werkt? Geen probleem. Bekijk de drie filmpjes (klik op de link hieronder en kijk onderaan de pagina) met een impressie van hoe collega's het werken bij Naktuinbouw ervaren. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin