Nieuw: PCR-toets voor ToBFRV zaden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Groente
Newsletter Vegetables
 
 
Nieuw plantenpaspoort: nieuwe autorisatie
Op 14 december 2019 is het zover. Dan gaat de nieuwe EU-Plantgezondheidsverordening van kracht. Bent u vanuit de oude plantenpaspoort regelgeving al bekend met autorisatie voor het plantenpaspoort. Toch gaat er ook voor u iets veranderen.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Géén inspecties op 1 oktober 
Wilt u een inspectie aanvragen voor dinsdag 1 oktober? Laat de inspectie dan uitvoeren vóór 11.00 uur of op 2 oktober. Op 2 oktober zet team FZI in de ochtend extra capaciteit in. 
Op dinsdag 1 oktober waarmerkt team FZI ook géén certificaten op kantoor. Voor noodgevallen zijn ze 's middags wel bereikbaar. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Capsicum annuum planten-paspoortplichtig 
Het Tomato Brown Rugose Virus (ToBRFV) krijgt vanaf 1 november 2019 de Q-status. Vanaf die datum is ook Capsicum annuum plantenpaspoortplichtig. Hier valt naast paprika ook peper onder.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Export Rubus sp (frambozen)planten naar Marokko
De export van planten naar Marokko is niet eenvoudig. Zeker voor frambozenplanten zijn er veel voorwaarden. Er moet aan veel verschillende eisen worden voldaan en deze veranderen regelmatig. Lees verder voor de huidige status.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nieuw: PCR-toets voor ToBRFV zaden 
Naktuinbouw biedt sinds kort een real-time PCR-methode aan voor het specifiek aantonen van het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) op tomaat- en paprikazaad. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aantal IF-toetsen uit protocol 
Voor drie laboratoriumtoetsen doen we de bevestigingsstap met de IF-methode niet meer. Bevestiging doen we alleen nog met een PCR. Dit maakt de doorlooptijd korter en de toets goedkoper als er sprake is van verdachte kolonies. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Real-time PCR vervangt huidige PCR-methode 
Voor vier pathogeen/gewas-combinaties gebruiken wij nu de real-time kwantitatieve PCR-methode. Deze wordt ook wel de Taqman qPCR genoemd. De toets is sneller en veiliger voor mens en milieu. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Met real-time PCR is doorloop-tijd korter 
Bij twee belangrijke combinatietoetsen voor bacterie op koolzaden is een real-time PCR toegevoegd aan de uitplaat(kweek)methode. Dit maakt de doorlooptijd in de meeste gevallen een stuk korter.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
TQ's op website Raad van plantenrassen 
De Technische Beschrijvingsbladen (TQ's) gebruikt u voor het aanvragen van toelating- en kwekersrecht-onderzoek. Deze staan ook op de website van de Raad voor plantenrassen. Vanaf 1 januari 2020 vindt u de TQ's alleen nog op de website van de Raad voor plantenrassen. Op deze website vindt u altijd de laatste versie van TQ en aanvraagformulier. 
 
Naar TQ's >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Gewijzigde TQ van sla: bladkleur aangepast
Het technisch beschrijvingsblad (TQ) van sla is recent aangepast. 

De bladkleur van sla wordt met vijf kenmerken beschreven. Tot nu toe werden er drie daarvan gebruikt in de TQ, maar recent is er een vierde bij gekomen. U moet bij rassen met anthocyaan nu ook aangeven hoe groot het anthocyaanoppervlak is (kenmerk 13).
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Jaarbespreking toelatings- en kwekersrecht-onderzoek
Wij nodigen u uit voor een jaarbespreking om uw nationale aanvragen voor toelating en/of Nederlands kwekersrecht en de lopende zaken door te nemen. Bent u geïnteresseerd? Stuurt u dan voor 19 oktober een e-mail naar teamsupport@rasraad.nl. Geef daarin aan wanneer in november en december het u het beste uitkomt. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken. 
 
 
 
Colland subsidie voor diverse Naktuinbouw trainingen
Colland Arbeidsmarkt verleent subsidie voor diverse Naktuinbouw trainingen. Dit geldt voor de CAO's Glastuinbouw, Open Teelten Boomkwekerij, Open Teelten Tuinbouw, Open Teelten Landbouw en Open Teelten Bloembollen. Binnen uw eigen sector kunt u navraag doen bij de scholingsconsulent om welke opleidingen het gaat.  
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Opleiding real-time PCR voor de groene sector start 5 november
Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken uit het laboratorium van de tuin- en akkerbouw. In deze opleiding krijgt u inzicht in de achtergronden en leert u werken met deze geavanceerde techniek. De opleiding start 5 november. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Nog plek voor module 2 t/m 5 opleiding Zaadanalyse
Bent u op zoek naar een basisopleiding in het zaadvak of een module die zich meer toespitst op een onderwerp uit het zaadvak? Zoals kiemkracht-onderzoek of vigourbepalingen? De opleiding Zaadanalyse biedt het u.
U kunt zich nog steeds inschrijven voor module 2 - 5. 
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Ontmoet onze collega's
De beste manier om erachter te komen hoe het is om voor een bepaald bedrijf te werken, is door te spreken met iemand die er al werkt. Ken je niemand die bij Naktuinbouw werkt? Geen probleem. Bekijk de drie filmpjes onderaan de pagina in de link.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wij zoeken collega's
Bekijk onze vacatures voor: 
  • manager Keuringen Bloemen en Groente
  • keurmeester Fytosanitaire zendingsinspecties
  • teamleider Toetslaboratorium
 
Vacatures >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin