Xylella, Bemisia, Bacterievuur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden      |      Lees online
naktuinbouw
Nieuwsbrief Boom (28)
 
 
Zwaardere maatregelen voor handel van Quercus aan VK

Op 10 juni meldde de fytosanitaire inspectiedienst van het Verenigd Koninkrijk vier vondsten van eikenprocessierups aan de NVWA.
De NVWA wil betere garanties geven bij de handel van eikenbomen aan het VK. 
Er zijn per direct verzwarende maatregelen ingevoerd.

 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Naktuinbouw oefent in aanpak Xylella
Bij de vondst van Xylella fastidiosa (Xf) volgen ingrijpende maatregelen voor teelt en handel van de betreffende planten. De NVWA organiseerde 21 juni samen met Greenport Boskoop een voorbereidende oefening op een -onverhoopte- vondst van Xylella in Nederland. Een dergelijke oefening is onderdeel van het nieuwe beleid van de plantgezondheidsverordening.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Exporteren naar Rusland?
Voor export naar Rusland en andere landen in de Euraziatische Unie moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Tevens kunt u voor export naar dit gebied uw percelen aanmelden bij Naktuinbouw.
 
Klik op Lees verder voor meer informatie over het exporteren naar Rusland.
 
Lees meer >
 
 
 
Kwekersrecht-controle
Voor kwekersrecht controleren we op verzoek voor licentie en merkenrecht-houders of hun rassen al dan niet onterecht op bedrijven worden geteeld. Deze taak voeren wij uit volgens artikel 64 in de Zaaizaad- en plantgoedwet.

Dit doen we nu ook voor deze rassen:
  • Cydonia oblonga 'Eline'
  • Malus domestica
    ‘Delcorf Diana’
 
 
Nieuwe eisen import planten met groeimedium
Vanaf 1 september 2019 veranderen de regels. De import van planten met groeimedium moet aan striktere eisen voldoen. Importeert u planten met groeimedium? Dan moet u mogelijk actie ondernemen om import vanaf 1 september mogelijk te houden. De belangrijkste vragen en antwoorden verzamelden wij op onze website.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Aanscherping Bemisia-vrije exporteisen
Per 1 september geldt een  aanscherping van Bemisia-vrije exporteisen. Er zijn vier nieuwe gewassen toegevoegd aan de lijst van partijen die Bemisia-vrij moeten zijn voor export naar Groot-Brittanië, Ierland, Zweden en (delen van) Portugal. Op 20 juni organiseerde Glastuinbouw Nederland samen met RFH, NVWA en Naktuinbouw een bijeenkomst hierover.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kom naar Plantarium!
Op 21, 22 en 23 augustus kunt u vindt Plantarium plaats, dé internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Ook Naktuinbouw is weer aanwezig. U kunt ons alles vragen over de plant-gezondheidsverordening en het plantenpaspoort. 

Bezoek onze stand op plaats 172.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Buitenstebinnen
In de nieuwste Buitenstebinnen
staat de plantgezondheids-verordening centraal. Vanuit verschillende sectoren, de verschillende keuringsdiensten en de NVWA belichten we de impact van de nieuwe regelgeving die per 14 december 2019 in gaat.

Lees Buitenstebinnen digitaal of vraag een exemplaar op via communicatie@naktuinbouw.nl
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Bacterievuur-controles
Op  1 juli startte de bacterievuur controles in de groene ruimte in de bufferzones. Naktuinbouw controleert voor de Raad voor de Boomkwekerij op bacterievuur (Erwinia amylovora) in de bufferzones. Deze zijn wettelijk vastgesteld.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Training bacterievuur
Bacterievuur is de schrik van iedere fruit- en laanboom-kweker. In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is. 
Doe mee op 29 augustus in Nijmegen!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
e-certNL op 5 september
Gaat u voor het eerst gebruikmaken van e-CertNL? Wij helpen u graag op weg in de training e-CertNL. 
Na afloop van deze middag weet u wat e-CertNL is en kunt u een digitale aanvraag plaatsen in het systeem. Uiterste inschrijfdatum is 25 juli.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Kwaliteit van boomkwekerij-producten
Waar moet u op letten bij de levering van partijen bomen en planten? U leert het in dé training voor boomkwekers, grootgroen-voorzieners en gemeenten.
Eén dagdeel in Nationaal Fruitpark in Ochten op 19 september aanstaande.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Wie doet wat?
Wat doet een Rassenonderzoeker, een keurmeester en een laborant? Op onze website vertellen drie collega's in 1,5 minuut over hun beroep. Bekijk de filmpjes op onze vacaturepagina!
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
 
Werken bij Naktuinbouw
Wij zoeken een teamleider voor ons toetslaboratorium en een testspecialist voor ons team Financiën. Bekijk onze vacatures! 
Een open sollicitatie of stage-verzoek is ook altijd welkom.
 
Lees meer >
 
Facebook Twitter LinkedIn
 
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin